Gazeteci Güneri Civaoğlu, “mağdur" sıfatıyla ifade vermek üzere saat 10.45’te adliyeye geldi.

Odatv’de yapılan aramalarda kendisi hakkında notlar bulunduğu ifade edilen Civaoğlu, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz’e yaklaşık 15 dakika ifade verdi.

İfadenin tamamlanmasının ardından Savcı Öz’le bir süre sohbet eden Civaoğlu, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin “Şikayetçi oldunuz mu?" sorusu üzerine Civaoğlu, “Hayır. Böyle bir şeyin muhatabı olmak istemiyorum, yeni bir davanın filan. Çünkü Nazlı Hanım zaten aynı konuda bir dava açtı. Ben ayrıca mahkemelere gidip bu konularla uğraşmak istemiyorum. Kağıtta yazılanların gerçek dışı olduğu da Nazlı Hanım’ın davasıyla adalet tarafından tescil edilecek. Şikayetçi olduğum takdirde yeni bir dava açılacak. Yeni bir dava da müdahil olmak da söz konusu olacak. Bu yaştan sonra mahkemelerde ifadeler filan, bu şeylere girmek istemedim" dedi.

"Soner Yalçın ile bir iki kere karşılaştım"

Basın mensuplarının “Not mu vardı yoksa herhangi bir görüntü mü?" sorusuna Civaoğlu, “Yok artık ne görüntüsü. Bir not düşmüş kaç yılında olduğu bile belli olmayan. El yazısı bir not" diye yanıt verdi.

"Soner Yalçın veya Yalçın Küçük'ü tanıyor musunuz?" sorusu üzerine Civaoğlu, "Soner Yalçın ile bir iki kere Bodrum'da plajda karşılaştık. Ayakta 3-4 dakika konuştuk. Onun dışında hiç bir şeyim yok" yanıtını verdi.

Güneri Civaoğlu, açıklamasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı.



Cnn Türk