Haberal'ın avukatları, geçtiğimiz günlerde Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu. Haberal'ın cezaevinde yatabileceğine dair 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun 'oy çokluğu' ile karar verdiğini hatırlatan avukatlar, dilekçede, "Adli Tıp Kurumu Kanunun 15. Maddesi'ne göre Adli tıp ihtisas kurullarınca 'oy birliğiyle' karara bağlanamamış olan işleri Adli Tıp Genel Kurulu inceler ve kesin karara bağlar. Bu kanun maddesi gereğince müvekkilimiz Haberal'ın genel kurula sevkini istiyoruz." talebinde bulunmuştu.

Talebi değerlendiren mahkeme, oy çokluğu ile bu talebi değerlendirmekle kendilerinin değil Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevli olduğuna hükmetti. Karara muhalefet eden mahkeme başkanı Köksal Şengün, "Bu talebi mahkememiz karara bağlayabilir." dedi. Ancak, mahkemenin iki üye hakimi Hasan Hüseyin Özese ile Sedat Sami Haşıloğlu, "Bu talebi değerlendirmek mahkememizin görevi değil. Bu konuda karar vermesi gereken yer savcılık makamıdır. Bu konuda kararı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı vermelidir." görüşünü dile getirdi.

Avukatlar, bu karar üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Haberal'ın Adli Tıp Genel Kurulu'na sevk edilmesini istedi.

Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu verdiği kararda, Haberal'ın 'ilaç tedavisi altında ve gerektiğinde kontrolleri yapılarak cezaevi şartlarında infazına devam edilebileceğini' belirtmişti.


Cihan