Kafes davası ikinci duruşmasında sanıklardan emekli Koramiral Öğütçü savunmasına başladı. Duruşma başında mahkeme başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu'nun; "Burada yargılanan TSK değil. TSK hepimizin gözbebeğidir. Her kurumda olduğu gibi TSK içinde suç işleyenler ya da hakkında suç iddiaları olanlar olabilir. Bu yargılamanın içeriği isnat edilen suçlamalardır" uyarısı dikkat çekti.

Kafes davasında emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Ögütçü, imzasız, sahte imzalı ihbar mektupları, düzmece CD'ler ile kuru iftiralar atıldığını savundu. TSK mensuplarına yönelik psikolojik harbin yürütüldüğünü ileri süren Öğütçü, Ergenekon gibi bazı davaları yönlendiren 3. güç olduğuna inandığını kaydetti. TSK'da darbe yanlısı birinin bulunmadığını öne süren Öğütçü, hala darbe planlarının tartışıldığını söyledi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, savunmasına başladı. İftiralar atıldığını ve TSK'ya karşı psikolojik savaş yürütüldüğünü öne süren Öğütçü, bu tertibin 3. güç tarafından yürütüldüğünü savundu. Öğütçü, "Bu güç bazı mihrakların amacı doğrultusunda hareket eden, TSK'yı yıpratmak için çalışan 3. bir güçtür. Türkiye'de hala TSK'da darbe yanlısı biri bulunmamasına rağmen hala sözde darbe planları tartışılıyor. Bu 3. güç kendinden olmayan subayları tasfiye etmeye devam ediyor. Onlardan yana değilsen darbeden yanasın." diye konuştu.

Öğütçü, Ergenekon üyeliği ile suçlandığını ve bunu kabul etmediğini belirtti. Ögütçü, "Bunları hazırlayan 3. gücün, çok iyi organize olan, yurt dışında irtibatı olan, TSK'dan ihraç edilmiş subaylar ile onların içerideki muhbirleri olan bir karargah olduğuna inanıyorum." dedi.

Öte yandan, mahkeme başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, duruşmanın başında kısa bir uyarıda bulundu. Yılmazabdurrahmanoğlu, "Burada yargılanan TSK değil. TSK hepimizin gözbebeğidir. Her kurumda olduğu gibi TSK içinde suç işleyenler ya da hakkında suç iddiaları olanlar olabilir. Bu yargılamanın içeriği isnat edilen suçlamalardır." dedi.


Cihan