Yazdıkları haberler ve Kandil'de PKK yöneticileriyle yaptıkları röportajlar suç delili gösterilerek KCK üyesi olmakla suçlanan, 26'sı tutuklu 46 gazeteci ve basın çalışanının yargılandığı davanın 15. duruşması Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, görülen duruşmaya, 26 tutuklu ve 12 tutuksuz gazeteci ve basın çalışanı katıldı. Avukatlar tarafından 2 Kürtçe tercüman da duruşmada hazır edildi.

Avukat Sinan Zincir, gazetecilerin savunmalarının alınmasına bir sonraki celsede devam edilmesini, bugün avukatların taleplerinin dinlenilmesini istedi. Mahkeme heyeti, avukatların taleplerinin alınmasına karar verdi.

Tüm sanıkların avukatı Fırat Epözdemir, dün Kandil'de PKK'nın geri çekilmesine ilişkin yapılan basın toplantısına sadece Türkiye'den değil, dünyadan çok sayıda gazetecinin katıldığını belirterek, "Bugünkü gazetelerin manşetleri, Kandil'deki basın açıklaması... Bu haber yapılırken de muhabirler Kandil'e gönderilmiştir. İddianame mantığıyla bu durum suç değil. Müvekkillerimin çalıştıkları gazetelerdeki haberler ise iddianameye suç unsuru olarak konuluyor" diye konuştu.

Duruşma, avukatların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.