Atandıkları üniversitelere hiç gitmeden ya da ayda bir kez gibi kısa sürelerle giderek akademik unvan alan profesörleri ortaya çıkaran Ankara Tabip Odası (ATO) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ilgililerin sessiz kalmasına tepki gösterirken açıklama beklediklerini duyurdu.
 
Cumhuriyetin haberine göre; SES, haksız yere akademik unvan kazanıldığını belirterek dava açacağını bildirdi. ATO Başkanı Bayazıt İlhan, uygulamanın hem hekimleri hem de akademik ortamı rahatsız ettiğini söyledi. Bunu dile getirmelerine karşın uygulamadan vazgeçilmediğini kaydeden İlhan, “Bir açıklama da yapılmıyor. Zaten nasıl bir açıklama yapılabilir onu ben de bilmiyorum” dedi.
 
Daha önce bazı hekimlerin “emekli maaşımız artıyor” diyerek kendilerince savunmalar getirdiklerine işaret eden İlhan, sadece emekli maaşı artsın diye profesör olunmasını kabul edilemeyeceğini vurguladı. ‘Haksız ve adaletsiz’ SES Genel Başkanı Çetin Erdolu uygulamanın haksız ve adaletsiz olduğuna dikkat çekti. Dava açacaklarını dile getiren Erdolu, şunları söyledi: “Atandıkları üniversitelerde iki yıl kalmaları gerekiyor. Oysa kalmıyorlar. Hem oranın halkına hizmet verme konusunda mağduriyet var hem de hak etmeden bir akademik unvanı kullanmak. O akademik unvanın özlük haklarının karşılığı olan ek göstergeler üzerinden ücret almak. Bu hem adaletli değil hem de etik değil. Haksız yere akademik unvan kullanılıyor.”