Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre Adana’da, iki yıl önce düzenlenen bir halı saha turnuvası ve bir pikniğin "terör eylemi" gibi kamerayla takip edildiği ortaya çıktı. Üniversiteli Kadir Seven’e, "Halı sahada futbol turnuvası düzenlediğiniz, sizin de oynadığınız tespit edilmiştir. Turnuvayı ne amaçla ve kimin talimatıyla düzenlediniz?" diye soruldu. Seven de "Spor amaçlı bir etkinlik olduğu için katıldım" dedi. Ayrıca Seven’in halayda görüldüğü resim için de "Etkinliğe piknik amaçlı katıldım. Bu etkinlikten, üniversitede yemekhanede bulduğum bildiri vasıtasıyla haberim oldu" diye savunma yaptı. İnsan Hakları Derneği Adana Şube Yöneticisi Osman Kara da, polis fişeğiyle can veren bir çocuk hakkında The Guardian gazetesine demeç vererek, Türkiye ’yi dünya genelinde küçük düşürmeye çalışmakla suçlandı.

Çukurova Üniversitesi’nde okuyan Kadir Seven geçen 16 Ocak’ta Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alındı. Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) adlı gruba üye olduğu iddia edilen Seven’e, “20 Nisan 2013 günü yapılan teknik takibinizde, Yeşilyurt Mahallesi’ndeki halı sahada futbol turnuvası düzenlediğiniz, sizin de turnuvada oynadığınız tespit edilmiştir. Turnuvayı ne amaçla ve kimin talimatıyla düzenlediniz?” diye soruldu. Ardından Seven’e halı saha girişinde çekilmiş fotoğraflar gösterildi. Seven de ‘Bu turnuvayı kimlerin düzenlediğini bilmiyorum. Spor amaçlı bir etkinlik olduğu için katıldım’ dedi. Bu arada, teknik takip kapsamında, YDGH’nın kuruluş kutlaması için 24 Şubat 2013’te Seyhan Barajı kenarındaki Çamlık alanı içerisindeki piknik ve piknik sırasında çekilen halay da kayda alındı. Emniyet’te, "YDGH’nın kuruluşunu ilan etmesiyle ilgili kutlama yaptığınız, örgüte müzahir şarkılarla (Gerilla) halay çektiğiniz tespit edilmiştir" denilerek, "Etkinliğe ne amaçla ve kimin talimatıyla katıldınız?" diye soruldu. Seven ise halay sırasında çekilmiş fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu kabul ederek, "Bu etkinliğe piknik amaçlı katıldım. Bu etkinlikten, üniversitede yemekhanede bulduğum bildiri vasıtasıyla haberim oldu. Etkinliğe kendi başıma katıldım. Katılımcıları tanımıyorum" dedi.

"Niye bizi dünyaya rezil ettin?"

Bu arada İnsan Hakları Derneği Adana Şube Yöneticisi Osman Kara da "PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak" iddiasıyla ifadeye çağrıldı. Kara’ya geçen yıl 26 Aralık’ta yapılan sorguda, 2012 yılında polisin attığı gaz fişeğinin çarpması sonucu can veren Mazlum Akay adlı çocuğun ölümünden sonra basına demeç vermekle suçlandı. Sorguda, "PKK/KCK terör örgütü güdümünde yayın yapan Nuçe TV ve İngiltere’de internetten yayın yapan The Guardian isimli gazete muhabirlerine yapmış olduğunuz açıklamalarda, Türkiye’yi dünya genelinde küçük düşürmeye çalışarak, PKK/KCK terör örgütünün ideolojisi doğrultusunda hareket ettiğiniz anlaşılmıştır. Bu faaliyetlerin temel amacı nedir, bu şekilde faaliyet yürüterek ulaşmak istediğiniz hedef nedir?" diye soruldu. Kara ise "Mazlum Akay’ın ölümünü protesto etmek amacıyla kamuoyu oluşturmak için yaptığım görüşmelerdir" dedi.