İstanbul’daki özel bir üniversitenin endüstri mühendisliği bölümü öğrencisi Yemenli 21 yaşındaki S.G.’ye, yurda gitmek için bindiği halk otobüsünde bıçak tehdidiyle tecavüz ettiği öne sürülen sürücünün yargılanmasına başlandı. Tutuklu halk otobüsü şoförü A.K., Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen ilk duruşmada tecavüz iddiasını reddetti. 2 yaşında bir kızı olduğunu belirten A.K., S.G.’yle olaydan 2 ay önce tanıştıklarını ve zaman zaman birlikte olduklarını öne sürdü. Sanık A.K., olay gününü ise şöyle anlattı: “Öğlen geldi, para istedi. 100 lira verdim. Akşam otobüse bindi. Sonra kendi isteğiyle birlikte olduk. Bu sefer 500 lira istedi. Vermeyince gidip şikâyetçi olmuş.”

Tercüman aracılığıyla ifade veren S.G. ise sanıkla ilk kez o gün karşılaştığını ifade ederek şunları söyledi: “Acıbadem’den geçip geçmediğini sordum. ‘Geçer’ deyince bindim. Sonra ıssız bir yere çekti, ‘Araç arıza yaptı’ dedi. Korktum. Derken ışıkları ve kapıları kapattı, bıçakla yanıma geldi. Dediklerini yapmazsam beni öldüreceğini söyledi. Alt tarafımı soydu. 2 kez tecavüz etti. İnmeme müsaade etmedi. Sonra beni bıraktı.”

ACIBADEM’DEN GEÇMİYORMUŞ
Mahkeme Başkanı Yaşar Barutçu’nun otobüsün Üsküdar’dan nereye gideceğini sorması üzerine, hattın Üsküdar- Emniyet Mahallesi arasında olduğu bildirildi. Otobüsün güvenlik kamerasının bozuk olması ve tanık bulunmaması üzerine mütalaasını açıklayan savcı, sanığın ‘cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 16.5 yıldan 39 yıla kadar hapse çarptırılmasını istedi. Sanığın İstanbul Barosu’nun atadığı avukatının savunma yapmak için süre istediği duruşma, karar için ertelendi.


 Sedef ŞENKAL DEMİR / GAZETE HABERTÜRK