Antalya Cumhuriyet Savcılığınca, 2007 yılında Demircikara Mahallesi’ndeki Solma Gıda Market Restoran’ı devren satılığa çıkaran Yılmaz Solma’yla tanışarak bu iş yerini 1 milyon liraya satın almak için anlaştığı, Solma’ya 200 bin lira nakit ödediği, 800 bin TL’lik kalan bölümü için ise senet yaptığı ancak tapuyu arkadaşı Şeyhmus Görken’in üzerine yaparak, kalan parayı ödemediği iddiasıyla hakkında "doladırıcılık" suçlamasıyla dava açılan sanatçı Haluk Levent’in yargılanmasına, Antalya 5. Asliye Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Davanın dördüncü duruşmasına tutuksuz sanık Haluk Levent ile şikayetçi Yılmaz Solma avukatı Münir Marangoz’la birlikte katılırken, davanın diğer tutuksuz sanığı Şehymus Görken katılmadı.

Şikayetçi Yılmaz Solma, satılığa çıkardığı iş yerini Haluk Levent’in satın almak istediğini, 200 bin lira nakit para aldığını ancak kalan parasını alamadığını, alıcı Levent’in tapuyu da arkadaşına devrettiği iddialarını sürdürerek, şikayetini yineledi.

Hakkındaki suçlamalarla ilgili mahkemede ilk kez ifade veren sanatçı Haluk Levent, satın aldığı iş yerinin tapudaki devri sırasında 200 bin lirayı hemen banka hesabına yatırdığını, kalan miktarı ödemek için de senet imzaladığını belirterek, ödemeyi planlarken Yılmaz Solma’nın satışı iptal etmeye çalışarak hakkında şikayetçi olduğunu savundu.

"200 BİN LİRAYI YATIRDIM, SONRA ANLAŞMAYI BOZMAK İSTEDİ"

Levent, "Ben kimseyi dolandırmadım. Şimdiye kadar kimsenin alın teri hakkını yemedim. Yemem. Tapu devri sırasında şikayetçinin hesabına hemen 200 bin lirayı yatırdım. Diğer borçlarımı da ödeyecektim. Niyetim dolandırmak olsa neden 200 bin lirayı ödeyeyim. Bu ülkenin bankaları var ve bu bankaların kayıtları var.

Mahkeme sorarsa hemen cevap verirler. Şikayetçi nedense anlaşmayı bozdu ve hakkımda şikayetçi oldu" dedi.
Şikayetçi Yılmaz Solma’nın avukatı Münir Marangoz, Haluk Levent’in benzer birçok davasının bulunduğunu belirterek, sanatçı da hakkındaki davalardan beraat ettiğini söyledi.

Duruşma, ifade ve taleplerinin dinlenmesinin ardından tanıkların dinlenmesi ve banka kayıtlarının beklenmesi için haziran ayına ertelendi.

SUÇLAMA NEYDİ?

Antalya Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, nüfus kayıtlarına göre gerçek soyadı "Acil" olan Haluk Levent’in 2007’de Solma Gıda Market Restoran’ı devren satılığa çıkaran Yılmaz Solma’yla tanışarak bu iş yerini bedeli karşılığında satın alma iradesini ortaya koyduğu belirtilmiş, Levent’in Solma ile anlaşarak 200 bin lira nakit ödeme yaptığı, 800 bin liralık kalan bölümü için ise senet yaptığı, 21 Haziran 2007 tarihinde satış ve tapu devri için tapu müdürlüğüne gidildiğinde, Haluk Levent’in iş yerini kendisi yerine Şehymus Görken üzerine yaptırmak istediği ileri sürülmüştü.
Şikayetçi Yılmaz Solma’nın bu nedenle satıştan vazgeçmesi üzerine Levent’in sanatçı kimliğini kullanarak güven sağladığı ileri sürülen iddianamede, "Sanatçı sıfatını da kullanan Haluk (Levent) Acil’in, müşteki üzerinde ısrarla güven sağlamaya çalışarak, vergi borçları olduğunu, bu nedenle taşınmazın kendi adıyla değil Şeyhmus Görken adına devredilmesini isteyerek, müştekiyi bu yönde taşınmazın kalan bedelini baştan ödememe kasıt ve iradesiyle davranarak, taşınmazın 12 Haziran 2007 tarihinde diğer şüpheli Şeyhmus Görken adına tecil ettirdiği anlaşılmıştır" görüşüne yer verilmişti.
Levent ve Görken hakkında 5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.


Milliyet