CHP Parti Meclis üyesi Gürsel Tekin, hükümetin yılbaşında hayata geçirdiği bazı Özel  Tüketim Vergisi (ÖTV), harçlar ve damga vergisi kalemlerinde artış öngören Bakanlar  Kurulu kararnamesinin iptali için Danıştay’a dava açtı.

Danıştay 7’nci Dairesi, yürütmenin durdurulması talebine karşılık aldığı ara kararda  Başbakanlığın savunmasını istedi.

Tekin dilekçesinde, “Ekonomik kriz ve bütçe açıkları gerekçesi ve Bakanlar Kurulu kararı  ile zam yapılmıştır. Gerçi Sayın Başbakan ülkemizde krizin teğet geçtiğini her fırsatta  açıklamıştır. Kriz dendiği gibi teğet geçmiş ise Bakanlar Kurulu kararı ile çok yüksek zam yapılmaması gerekirdi” ifadelerine yer verdi.

ZAMMI GERİ ALDI
Asgari ücrete günlük bir lira; işçi, memur, emekliye cüzi bir zam verildiğini belirten Tekin, "Hükümet, zammı vatandaşa vermeden misliyle geri almıştır” diye konuştu.

AKARYAKIT ÖTV’SİNDE İNDİRİM GELEBİLİR
Enerji Bakanı Taner Yıldız, kısa süre önce yaptığı açıklamada akaryakıtta ÖTV indirimi gelebileceğini, bu konuda Maliye Bakanlığı nezdinde girişimde bulunacağını açıklamıştı.  Bakanlar Kurulu, yılbaşında akaryakıt ürünleri, sigara ve alkollü içkilerdeki özel tüketim  vergisi tutarlarını artırmıştı.




Bülent Aydemir / HT Ekonomi