Maltepe Gülsuyu'nda geçtiğimiz yıl Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin görülecek dava öncesinde adliyede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Adliye bahçesinde ve koridorunda yoğun önlem

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde  görülecek görülecek davanın 2. celsesi için adliyenin tüm blok girişlerinde çevik kuvvet ekipleri önlem aldı.

Adliyenin B blok -4. giriş katındaki açık otoparka araçlar alınmazken, adliye bahçesine bariyerler yerleştirildi. Öte yandan mahkemenin bulunduğu B blok -3. kata çıkan asansörler iptal edilirken mahkeme salonu önünde yoğun güvenlik önlemi alındı. Mahkeme salonu önüne adliyenin özel güvenlik personeli beklerken 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne giden tüm koridorlar kapatıldı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibinin önlem aldığı koridora avukatlar ve davanın müştekileri dışında kimsenin alınmayacağı belirtilirken duruşmanın kapalı celse yapılacağı ve izleyici ve basın mensuplarının alınmayacağı öğrenildi.

Olaylar duruşmayı iptal ettirmişti

Davanın 14 Ağustos tarihinde görülen ilk celsesinde duruşmanın görüleceği B blok -3. katında yoğun güvenlik önlemleri alınmış, taraflar arasında yaşanan olaylar neticesinde mahkeme heyeti duruşmayı iptal etmişti. 'Güvenlik sağlanamadı' gerekçesiyle duruşmayı iptal eden heyet, duruşmanın 4 Eylül 2014 günü saat 10.00'da görülmesine karar vermişti. Öte yandan ilk celse yaşanan olayların ardından gece 02.00 saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na pompalı tüfeklerle saldırı düzenlenmiş saldırı sonucu bir güvenlik görevlisi bacağından yaralanmıştı.

311 sayfalık iddianame hazırlandı

311 sayfalık iddianamede "Kasten yaralama", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "Nitelikli yağma", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Nitelikli yağma" gibi suçlardan, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak 35 sanık bulunuyor.


Haber:  Arzu Kaya - Özkan Arslan / DHA