Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’ndeki Atatürk Kültür Merkezi’nde 26 Kasım 2010 tarihinde meydana gelen olayda, ’Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru Hakkı’ konulu sempozyumda konuşma yapan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yumurtalı saldırıya uğramıştı. Kılıç’a yumurta atan İletişim Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Tevfik Caner Ertay, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Yakup Çetinkaya ile olaya karışan Eğitim Fakültesi İşitme Engelliler Öğretmenliği 4’ncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Derya Altundağ polis tarafından gözaltına alınmıştı. 3 öğrenci sevk edildikleri adliyede savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Öğrencilerden Yakup Çetinkaya ile Tevfik Caner Ertay hakkında Eskişehir 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde ’Kamu görevlisine hakaret’ suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İlk duruşma 3 Mart 2011 tarihinde yapılacak.

Yakup Çetinkaya, kendileri ile birlikte gözaltına alınan arkadaşları Derya Altunkaya hakkında dava açılmadığını belirterek, "Kılıç’a yumurta attığımız için ben ve arkadaşım Tevfik hakkında dava açıldı. Zaten ben ve Tevfik olay günü gözaltına alındıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştık" dedi.
Yakup Çetinkaya, 1 Mart 2011 tarihinde Kılıç’a yumurta attıkları Atatürk Kültür Merkezi önünde Anadolu Üniversitesi öğrencileriyle birlikte basın açıklaması yapacaklarını söyledi.(Vatan)