Ankara 27. İcra Mahkemesi'nin vermiş olduğu yanlış karar, Manavgat Anıl Sağlık Hizmetleri Limitet Şirketi Özel Hisar Tıp Merkezi'nin ambulansı, hasta almaya giderken polis tarafından durdurularak hacizli olduğu gerekçesiyle el konuldu. Anıl Sağlık Hizmetleri Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan, Manavgat Vergi Dairesi'ne kayıtlı şirketlerinin hiç bir borcunun bulunmadığını belirtti. Ankara 27. İcra Mahkemesi'nin Afyonkarahisar'da bulunan Hisar Sağlık Hizmetleri Limitet Şirketi'nin borç hacziyle ilgili geniş çaplı araştırma yapmadan isim yanlışlığı yaptığını belirten Dr. Emin Canan, haksız yere 10 gündür ambulans ve bir araçlarına el konulduğu için mağdur olduklarını söyledi.

Mahkemenin böyle bir yanlışa nasıl imza attığına halen bir anlam veremediğini dile getiren Canan, basit bir araştırma sonucunda şirketlerinin Manavgat Vergi Dairesi'ne kayıtlı olduğunun rahatlıkla görülebileceğini kaydetti. Canan, "Ankara 27 İcra Mahkemesi yanlış karar vererek 10 gün önce hasta almaya giden ambulansımıza el koydurdu. Bize ait olan sağlık hizmetleri kuruluşumuzun ismi Anıl Sağlık Limitet Şirketi. Şirketimizin Özel Hisar Tıp Merkezi ismiyle sağlık kuruluşu var. Afyonkarahisar'da icralık olan Hisar Sağlık Hizmetleri Limitet Şirketi'yle hiç bir ilgimiz ve bağımız yok. Biz Manavgat Vergi Dairesi'ne kayıtlıyız. Onlar ise Afyon'a. 3 yıl önce de aynı sağlık kuruluşunun sigorta borçlarıyla ilgili yanlış verilen karardan ötürü sıkıntı olmuştu. O zaman gerekli yerlere yaptığı yazılı başvurular neticesinde yanlışı düzelttirmiştik. Bu sefer çok büyük yanlışlık yapıldı. Turizmin en yoğun olduğu dönemde ambulansımıza el konuldu. Ambulansımıza hasta almaya giderken el konuldu. Ya içinde hasta olsaydı. Düşünmek bile istemiyorum. 10 gündür çok mağduruz. Mahkemenin verdiği yanlış haciz kararının bir önce kaldırılmasını istiyoruz." diye konuştu. Yanlış kararın kaldırılması için haciz işlemini işleme koyduran tarafın avukatlarıyla görüştüklerini belirten Canan, haciz işleminin kaldırılması için avukatın 5 Temmuz'da İzmir'den Manavgat'a geleceğini belirttiğini ifade etti. Canan, mağduriyetlerinden ötürü karşı tarafa tazminat davası açacaklarını kaydetti.

Özel Hisar Tıp Merkezi ambulans şoförü Mehmet Ali Ay, hasta almaya giderken yolda aracın polisler tarafından durdurulup el konulduğunda bir anda şaşkınlık yaşadığını söyledi. Mehmet Ali Ay,Türk turizminin gözbebeği Manavgat'a sezonun en hareketli olduğu günlerde ambulanslarına el konulmasını ellerini kollarını bağladığını ifade etti. Ambulanslarının Manavgat Yediemini'ne çekildikten sonra içinde bulunan tıbbi cihazı olmak için bir sürü bürokratik işlemle uğraştıklarını anlatan Ay, böyle bir yanlışlığın nasıl yapıldığına halen bir anlam veremediğini söyledi. Ay, "Ambulansımıza el konulma hasta almaya giderken konuldu. Polisler, ambulansın hacizlik olduğunu söyleyince şaşkına döndüm. Ne yapacağımız şaşırdım.Ya birde hastayı aldıktan sonra yapılsa idi. O zaman hasta sahibine ne derdik bilemiyorum. Mağduriyetimizin acil giderilmesini istiyorum." diye konuştu.

(CİHAN)