İstanbul Arel Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk'ün sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı, "Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli" paylaşımı hakkında HDP'li milletvekilleri Garo Paylan ve Filiz Kerestecioğlu savcılığa suç duyurusunda bulundu.
"NEFRET SÖYLEMİNDE BULUNDU"

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, "Dün Profesör Doktor unvanı olan bir meczup, Rakel Dink'in Hrant Dink'in cenazesinde dillendirdiği 'bebeklerden katil yaratan zihniyet' diye tanımladığı o zihniyeti besleyen hocalardan bir tanesi, nefret söyleminde bulundu" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZA İNSANLIK DEĞERLERİ AŞILAYACAĞINA..."

Paylan, "Maalesef ülkemizde üç kuşaktır eğitim mensubu dediğimiz zatlar, çocuklarımıza insanlık değerleri aşılayacağına, nefreti aşıladılar. Ötekileştirmeyi aşıladılar. O zihniyetin aktörlerinden bir tanesi, Rakel Dink'in söylediği 'bebeklerden katil yaratan zihniyet' maalesef katillerini böyle yaratıyor" ifadesinde bulundu. Ülkede savaşın dilinin hakim olduğu bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Paylan, "Bizler bunu hayatın her alanında durdurmak istiyoruz. Özellikle eğitim hayatında bu tarz hocaların artık eğitim camialarına girmesini istemiyoruz" dedi.

PAYLAN: O PROFESÖRÜN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Arel Üniversitesi'ni dün ziyaret ettiğini ve söz konusu profesörün görevine son verildiğini öğrendiğini belirten Paylan, Arel Üniversitesi'ne ve mütevelli heyetine teşekkür ettiğini dile getirdi. Paylan, " Bugün de bu tarz hocaların yaptıklarının yanına kar kalmasın diye suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

AVUKAT ÖZDEMİR: NEFRET SUÇU İŞLEMİŞTİR

Özgür Hukukçular Derneği adına açıklama yapan avukat Fatma Özdemir de, Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk'ün Facebook üzerinden yaptığı paylaşımla HDP Milletvekillerini hedef gösterdiğini ifade ederek, "Bu kişinin Profesör olması, eğitimci kimliği sadece nefret söylemini yeterli kılmıyor. Daha da ötesine giderek nefret suçu işlemiştir" dedi.

SUÇ DUYURUSU...

HDP Milletvekili Garo Paylan ve avukatlar açıklamanın ardından savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu, HDP Grubu ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği adına yapılan suç duyurusu dilekçesinde, İstanbul Arel Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk'ün 10 Ağustos 2015 tarihinde, Facebook'taki kişisel hesabında yaptığı, "Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli"  paylaşımı ile "Suç işlemeye tahrik", " Siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarını işlediği öne sürülerek, Şentürk hakkında, soruşturma başlatılıp dava açılması talep edildi. Ümit TÜRK, İstanbul DHA