Aydın Taşkesen, 7 Haziran genel seçimleri nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Erzurum İstasyon Meydanı'ndaki mitingine, Tekman İlçesi'nden bir grup partiliyi 25 D 0877 plakalı minibüs ile getirdi. Taşkesen, partilileri minibüsten indirdikten sonra üzerinde HDP'ye ait afiş ve flamaların bulunduğu aracını, kapısındaki arızayı tamir ettirmek için Oto Sanayi Sitesi'ne götürdü. Bu sırada bölgede bulunan bir grup gösterici tarafından dövülen, camları kırılan minibüsü ateşe verilerek yakılan Taşkesen, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Olayla ilgili gözaltına alınanlardan Tuncar T., 6 Haziran günü tutuklandı. Kafatasında ve ellerinde yanıklar oluşan 8 çocuk babası 39 yaşındaki Aydın Taşkesen ise, yaklaşık 2 ay hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi.

"Aracı yaktım ama sürücüyü görmedim"

Savcılıkta ifadesi alınan oto boyama işi ile uğraşan 42 yaşındaki Tuncar T. minibisü yaktığını, ancak içerisinde sürücü Taşkesen'i görmediğini ileri sürdü. T., "Araç içerisinde HDP flama ve afişleri vardı. Kesinlikle sürücüyü görmedim, içerisinde birinin olduğunu bilmiyordum. Amacım araca zarar vermekti. Kalabalığın attığı sloganlar nedeniyle galeyana gelerek bunları yaptım" diye konuştu. 

Tuncar T. hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 5 yıldan 18 yıl 9 aya kadar, 'yakarak mala zarar verme' suçundan da 8 aydan 6 yıla kadar hapis cezası istemi ile hazırlanan iddianame 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 

"Görme ihtimali yok"

Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan Tuncar T.'ın avukatı Alpaslan Başlıcan ise, müvekkilinin yakma eylemini kabul ettiğini hatırlattı. Müvekkilinin, kalabalık içinde milli duyguları kabaran kişilerle birlikte hareket ettiğini kaydeden Avukat Başlıcan, 160- 165 santim boylarında olan müvekkilinin, çekici üzerindeki minibüsün içinde sürücü Taşkesen'i görme ihtimalinin olmadığını savundu.