Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, kamuoyunu rahatsız eden Hantepe baskınındaki Heron olayıyla ilgili olarak Bolu'nun Gerede İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Çevik, Gerede Savcılığı'nın kabul ettiği dilekçede şüpheli olarak, "Tümgeneral Gürbüz Kaya, Hakkari 3. Taktik Tümen Komutanlığı yetkilileri, alt ve üst hiyeraşik yapılanmadaki görevliler, Gener Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, araştırma sonunda tesbit edilebilecek diğer şüpheliler, ayrıca Balyoz, Kafes, 27 Nisan, 28 Şubat, Ayışığı, Ergenekon, Heron ve ihanet sanıklarına 65. maddeyi uygulamayanlar" yer aldı.

Dilekçede şuç olarakta şunlar sıralandı: "Terör çıkartarak ve devam ettirerek törerden ve terör ticaretinden rantlanmak, adam öldürmek, adam öldürmeye teşebbüs etmek, halkı askerlikten ve vergi vermekten soğutmak, hukuku ve kanunlara alenen uymamak ve uymamayı teşvik etmek, ihanet, nüfus kullanarak haksız kazanç, görevi ihmal, görevi kötüye kullanmak, suçu, suçluyu gizlemek, suça iştirak, kanunları uygulamayarak teröre yardım ve yataklık, anayasal düzeni değiştirmeye darbeye teşebbüs etmek ve edenlere yardım etmek, delilleri karartmak, halkı kin ve nefret ve düşmanlığa sevketmek. Çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak. Kamu malına zarar vermek ve zarar verenlere yardımcı olmak. Kaosa sebep olmak, insanları korkutmak. Ekonomik ve toplumsal krizlere sebebiyet verenlere yardımcı olmak. Anayasının 2, 4 ve 10 maddesinde, anayasanın değiştirilmez maddelerini değiştirmek ve uygulamak."





CİHAN