Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonda Hacı İnan ve bazı kişilerin gözaltına alındıkları öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin İstanbul polisi tarafından işlemlerinin sürdürüldüğü kaydedildi.

Operasyon kapsamında yeni gözaltıların da olabileceği belirtildi.

 
Hizbullah operasyonunda gözaltına alınanlar adliyeye getirildi

Adana'da Hizbullah örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve aralarında örgütün il sorumlusunun da bulunduğu 18 kişi adli mercilere sevkedildi. İzmir'de gözaltına alınarak Adana'ya getirilen G.Ö.'nün kaçakçılık ve uyuşturucu satmaktan da poliste kaydının olduğu ortaya çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaklaşık 14 aydan bu yana takip ettiği Hizbullah örgütü üyelerini Adana'nın yanısıra Ceyhan ilçesi, Mersin'in Tarsus ilçesi ve İzmir'de yaptığı operasyonla yakaladı. Aralarında Hizbullah örgütü üyesi olmaktan dolayı cezaevinde yatıp çıkanların da bulunduğu kişilerin, "örgüte elaman kazandırmak için değişik dernekler adı altında faaliyette" bulunduğu ileri sürülüyor. Adana'da 10 ayrı mahallede yapılan baskınlarda ruhsatsız biri kurusıkı 3 tabanca ile ruhsatlı bir av tüfeği ele geçirildi. Polis, örgüt propagandası yapılan değişik yayınlara da el koydu.

Bu arada, gözaltına alınan A.S.'nin iki çocuğunun Afganistan'da El Kaide saflarında yeraldığı öğrenildi. 3 günden bu yana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde ifadeleri alınan 18 kişi geniş güvenlik önlemleri altında bugün 'Terör örgütü üyesi olmak ve örgüte eleman kazandırmak için faaliyette bulunmak' iddiasıyla adli mercilere sevkedildi.



Ajanslar