ARDA YAVUZ-İZMİR

İzmir'de yaşanan Oscar'lık dolandırıcılık senaryosu geçtiğimiz yıl ekim ayında sahneye kondu. Otomobil tamirhanesi olan Murat M'ye, Ankara'da bazı araziler miras kaldı. Bunu duyan S.B. ve H.A. isimli iki kişi, Murat M'ye bir oyun hazırlayarak dolandırmaya karar verdi. S.B, H.A. ve arkadaşları M.A. önce Denizli'de yaşayan B.A.A. isimli arkadaşlarını arayarak "güzel bir kadın" bulup İzmir'e getirmesini istedi. 3'er bin TL'ye anlaşıp beraberinde kız arkadaşı Z.G. ile İzmir'e gelen B.A.A, hazırlanan planı uygulamaya koydu.

Mini etekle tamirhaneye gitti

Hazırlanan plana göre, mini etek giyip tamirhaneye giden Z.G, "Otomobilim arızalandı" diyerek aracını bıraktı. Bir süre sonra içeri giren B.A.A, eşi olduğunu ileri sürdüğü Z.G'nin tamirhane sahibi Murat M. tarafından taciz edildiğini, kendisinin 'mafya' olduğunu söyleyerek "Sizi öldüreceğim, bu dükkanı başınıza yıkacağım" diyerek işyerinden ayrıldı. Planın ikinci aşamasını uygulamaya koyan S.B. ve H.A. tanıdıkları Murat M'yi aradı. Murat M'nin durumu anlatması üzerine bu olayı çözebileceğini söyledi.

Yere ateş edip öldürdük dedi

Planlarını adım adım uygulayan şebeke üyelerinden B.A.A, Murat M'yi "Seninle hesaplaşacağız" diyerek verdiği buluşma adresine çağırdı. Murat M. de S.B. ile H.A'yı alarak buluşma yerine gitti. S.B. ile H.A. buluşma yerinde bekleyen B.A.A'yı otomobile bindirerek Murat M'nin kullandığı otomobille Bornova ilçesinde dağlık bir araziye götürdü. Murat M'ye otomobilde beklemesini söyleyen iki kişi, onun görmeyeceği şekilde yere iki el ateş edip kendini yere atıp ölü taklidi yapan B.A.A'yı öldürdüklerini, hemen kaçmaları gerektiğini söyledi. B.A.A'nın öldüğünü sanan Murat A. bu kişilerle olay yerinden ayrıldı. Miras zengini Murat A'yı bu aşamadan sonra "Senin yüzünden katil olduk" diyerek aralıklarla 100 bin ilra dolandırıldı. 6 ay sonra dolandırıldığını anlayan Murat M. soluğu poliste aldı.
 

ÖLDÜRÜLDÜ DENİLEN ZANLI DENİZLİ'DE YAKALANDI

Arazi zengini Murat M'nin polise gitmesi üzerine soruşturma başlatan polis, B.A.A'yı Denizli'de yakalayarak gözaltına aldı. Sevgilisi rolündeki Z.G. isimli kadın Antalya'da, planı hazırlayan grupta olduğu ileri sürülen M.A. ise İzmir'de yakalandı. Haklarında dava açılan 8 sanık, önceki gün İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, 6 yıl ila 10 yıl arasında değişen cezalara çarptırıldı. Kahvehane sahibi S.B, kardeşi S.B, arkadaşları İ.B, M.C.G, M.A ile mafya babası rolündeki B.A.A. ve H.A. önce 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. H.A, olaydan 5 bin lira elde ettiğini, bu parayı ödemek istediğini söyleyince cezası 6 yıla indirildi. Diğer 6 sanığın cezaları ise çeşitli indirim nedenleriyle 10 yıla düşürüldü. Mafya babasının sevgilisi rolündeki mini etekle gelerek tuzağı başlatan Z.G. isimli kadın ise sabıkasız oluşu nedeniyle 6 yıl ceza aldı.