Sanık sayısının fazla olması nedeniyle Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi, bu celse için Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonunu kullandı. Duruşmaya aralarında avukatlar ve sendikacıların da bulunduğu bazı sanıklar ile sanık avukatları katıldı.

Dosyaya giren belgelerin tutanağa geçirilmesinden sonra söz alan sanık avukatlarından Candan Dumrul, avukat sanıkların olay yerinde görevli olarak bulunduklarına ilişkin yazının barodan gönderildiğini ifade etti.

Sanık savunmaları öncesinde söz alan avukat Mahmut Nedim Eldem de birleşen davanın iddianamesinin kabul kararına itirazda bulunduklarını, ancak mahkemenin talebi reddettiğini belirterek, ''Mahkemenizin kararına itiraz hakkımız var. Sanıkların savunmaları alınırsa itiraz hakkımızın anlamı kalmayacak. Savunmaların alınması için itirazımızın sonuçlanmasının beklenmesini istiyoruz'' dedi.

Hakim Şahin Kurt, sanıklardan avukat olan 6'sı yönünden dosyanın ayrılmasına, Avukatlık Kanunu'nun 58. maddesi uyarınca soruşturma ön izni alınmadan dava açıldığı dikkate alınarak, dosyanın davayı açan Cumhuriyet Savcılığına gönderilmesine karar verdi.

Kurt, iddianamenin reddi talebine ilişkin itirazın sonuçlanmasının beklenilmesini de kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.



AA