Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek, Kurulun olağan gündemiyle toplandığını, ertelenen gündemden kalan konuların görüşüldüğünü belirterek, ''Terfilerle ilgili olan işlemlerin bir kısmı yetiştirilemedi, gelecek toplantıya kaldı'' dedi.

Özbek, HSYK toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurulun olağan gündemiyle toplandığını, ertelenen gündemden kalan konuların görüşüldüğünü ifade eden Özbek, terfilerle ilgili işlemlerin bir kısmının yetiştirilemediğini, gelecek toplantıya kaldığını söyledi. Özbek, Kurul üyeleriyle, HSYK yedek üyesi Ceyda Kerman'ın vefat eden kardeşi Sevda Kerman'ın cenazesine katılacaklarını kaydetti.

Özbek, kararnameyle ilgili olarak daha önce söylediklerinin halen geçerli olduğunu ifade ederek, ''Yapamadığımız, tamamlayamadığımız, bize henüz ulaştırılmamış kararnamenin bölümünü bekliyoruz. Bunu da bakanlığa ilettik. Geldiği zaman çalışmalarımızı yapacağız'' dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın toplantıdaki tutumuna ilişkin soru üzerine Özbek, bu konuya ilişkin bir şey söylemeyeceğini, sadece toplantının yapıldığını dile getirdi.

Özbek, bir gazetecinin, toplantı devam ederken Kurul binasına bavullarla dosyaların taşındığını hatırlatması üzerine, binaya bavulla gelen evrakların açık ve gizli sicil dosyaları olduğunu belirtti.

''HSYK'da buzlar eridi diyebilir miyiz?'' sorusuna da Özbek, ''Havaya bakın görürsünüz'' yanıtını verdi.

Özbek, HSYK toplantısının perşembe günü devam edeceğini, yüzlerce kişiye ilişkin terfi çalışmalarının da perşembe günkü toplantıda ele alınacağını söyledi.


AA