İstanbul Metris R Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Üzmez, sabah saatlerinde Bursa Adliyesine getirildi. 

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına Üzmez ile mağdur B.Ç'nin babası Bekir Ç. ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Üzmez'in avukatı, müvekkilinin 2 yıla yakın zamandır tutuklu bulunmasının, 78 yaşında ve hasta olduğunun göz önüne alınmasını istedi.

Ayrıca küçük mağdur hakkında adli tıptan çıkan sonuçta 13 uzmanın ruh sağlığının bozulmadığı yolunda şerhi bulunduğunu belirten avukat, mağdurun ruh sağlığının neden bozulduğunun araştırılması gerektiğini, bunun nedeninin amca dayağı, yurtta kalmak, annede kalmak ve basının bu konuda çeşitli yayınlarının olabileceğini ileri sürerek, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkemeden söz alan Üzmez, “Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, benim bütün suçlarıma özel yetkisini kullanarak af getirdi. Bu yazı size intikal etti mi?” diye sordu.

Mahkeme heyeti, böyle bir yazı gelmediğini bildirdi.

Daha sonra, mahkeme heyeti, Üzmez'in olay tarihinde akıl sağlığının bozuk olup olmadığının belirlenmesi için dosyayla 13 Ocak 2011'de Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde rapor alınmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşmanın ardından Üzmez, mahkeme heyetine “320 sayfalık beraat kararıma imza atarak tarihe geçeceksiniz inşallah” dedi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Hüseyin Üzmez'i “cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma” suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırmış, “hürriyeti tahdit” suçundan ise beraatine karar vermişti. Mahkeme, diğer sanık mağdur B.Ç'nin annesi Livaze Ç'nin ise “hürriyeti tahdit” ve “çocuğun cinsel istismarına yardımcı olma” suçlarından beraatini kararlaştırmıştı. Üzmez hakkındaki kararın temyiz istemini görüşen Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Üzmez hakkında Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesince verilen mahkumiyet kararını usulden bozmuştu.



AA