FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten ihraç edilen eski Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı Aydın A.’ün örgütün gizli haberleşme programı olan Bylock kullanıcısı olduğu iddia edildi. Görevi dolayısıyla Danıştay’a personel alımında stratejik bir pozisyonda olan A.’ün FETÖ üyelerinin işe alımını sağladığı iddianamede anlatıldı. A.’ün işe aldığı örgüt üyeleri sayesinde Danıştay üyeleri hakkında topladığı bilgi ve belgeleri örgüte iletip bu şekilde Danıştay üyelerini fişlediği iddia edildi. 

Hazırlanan iddianamede şüpheli olan F.K. ise ifadesinde 2013 yılında Danıştay’da yapılan “Zabıt katipliği” sınavında usulsüzlük yapıldığını söyledi. F.K, sınavda kağıda yeteri kadar kelime yazamayan adayların kağıtlarının ayrıldığını sonradan bu boş kalan yerlerin doldurulduğunu söyledi.  

ÜYE SEKRETERLERDEN BİLGİLER TOPLANIP A’YA İLETİLİYORDU

Danıştay Başkanlığı tarafından ifadesi alınan F.İ., Danıştay üyelerinin nasıl fişlendiğini anlattı. F.İ. İfadesinde; “İlgili dönem Danıştay üyelerinin sekreterlerinden sorumlu şef S.B.’nin üye sekreterlerden, Danıştay üyelerinin telefonla ve yüz yüze görüştüğü kişiler hakkındaki bilgiler başta olmak üzere topladığı tüm bilgileri Genel Sekreter Yardımcısı Aydın A.’e ve Genel Sekreterlik Tetkik Hâkimi V.Y.’ye aktardığını biliyorum” dedi.  

''ODALARDAKİ KONUŞMALARI BİLE DİNLEYİP ABLALARA SÖYLÜYORLARDI''

İfadesi alınan H.E. ise, sekreterlerin Danıştay’daki vazifelerinin hizmet verdiği üye ve diğer üyeler hakkında bilgiler toplayıp ablalarına iletmek olduğunu söyleyip, “Bunlar her türlü bilgi, belgeyi topluyordu. Odalardaki konuşmaları dinliyordu. Üyelere ve ablalarına bu bilgileri aktarıyordu. Danıştay'da bu dönemde alınan personelin ve sekreterlerin tamamı yapının hazırladığı listede yer alan kişilerdi” dedi. 


Damla GÜLER/Hürriyet