Balıkesir'in Edremit Devlet Hastanesi'nde önceki gün emekli kadın öğretmenin ölümüyle sonuçlanan skandalla ilgili olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, inceleme başlatıldığını söyledi.

Geçtiğimiz Perşembe günü Edremit Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunduğunu bildiren Dr. Hasan Yılmaz, 'Sağlık ihmali affetmez. Soruşturma başlattık' dedi.

BİR YILDIR ÇİLE SÜRÜYOR
Bu arada Devlet Hastanesi ek binası ile hastane arasında ulaşım çilesi ile branşlarda doktor kadrosu eksikliği ise sürüyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bir yıl önce milletvekillerin meclise verdiği soru önergesindeki cevabında Akdağ, 'servis kondu' açıklamasına rağmen, Edremitlilerin, çile çekmeye devam ettikleri kaydedildi. Özellikle dar gelirli Edremitlilerin, yeni hastaneye gidebilmek için gece 22:00'den sonra minibüs olmaması nedeniyle yollarda hasta hasta perişan oldukları ve komşularına minnet ricada bulunarak hastaneye gittikleri, olmayın ise ertesi günü gittikleri bildirildi.

ÖZEL SEKTÖRÜN GERİSİNDE KALDI
Yeni binada Havran, Burhaniye ve Ayvalık'tan gelen hastaların yoğunluğu nedeniyle büyük zorluklar yaşayan Edremitli vatandaşlar, ek binada da tüm branşlarda en az bir doktorun olmasını isterken, iğne, tansiyon ve şeker gibi ölçümlerini de ulaşım sorunu yaşamadan sağlık hizmetinde faydalanmak istediklerini ifade ediyorlar. Daha öncede sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek bu konuda eylem de yapmışlardı.

Vatandaşlar, çok önde başlayan hastanenin yıllardır başarısız yönetilmesi sonucu, 2 yıl gibi kısa sürede özel sektörün çok gerisinde kaldığını ileri sürerken, bunun sonucun da da doktor eksikliğinin meydana geldiğini ileri sürdüler.



İHA