Tutuklu sanıklar eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, İbrahim Özcan, Hasan Atilla Uğur, Ersin Gönenci ve Mustafa Dönmez ise, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya gelmedi.

Duruşmada savunmasına devam eden emekli Albay Mustafa Yusuf Göktaş, gazeteci Saygı Öztürk ile yaptığı telefon görüşmesi kaydını duruşma salonunda dinleterek, telefon görüşmesinde Öztürk'ün kendisine avukatlığını aldığı Levent Ersöz'ü sorduğunu kaydetti.

Göktaş, ''Ben Levent Ersöz paşayı hayatımda hiç görmedim ve kendisi ile de herhangi bir yerde görev yapmadım. Kendisi de savunması esnasında beni tanımadığını ve benimle hiçbir yerde görev yapmadığını belirtmiştir. Kendisiyle hiçbir tarihte, hiçbir telefon görüşmemizin ve irtibatımızın olmadığı da görülmektedir'' dedi.

Kara Harp Okulundan devre arkadaşı olan emekli Binbaşı Nihat Özdemir'in Temmuz 2008'de bürosuna gelerek, Ersöz'ün eşinin bu davaya girecek emekli subay ve avukat birini aradığını, bunun üzerine kendisini tavsiye ettiği söylediğini belirterek, daha sonra bu arkadaşı ile birlikte Ersöz'ün eşi ve iki kızının bürosuna geldiklerini anlattı.

Yaptıkları görüşme sonucunda, Ersöz bulunamadığı için şu anda yapılacak pek bir şey olmadığını, ancak gelmesi halinde davasını takip edeceğini ve savunmasını yapacağını söylediğini ifade eden Göktaş, vekaletnameyi gelince çıkartılmak kaydıyla Levent Ersöz'ü görmeksizin avukatlığını aldığını kaydetti.

Duruşma, Göktaş'ın savunmasıyla devam ediyor.


AA