İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, gazeteci Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklar eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, İbrahim Özcan, Hasan Atilla Uğur, Levent Göktaş ve Oğuz Bulut ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, ara kararlar üzerine dosyaya gönderilen cevap yazılarını okudu. Buna göre, mahkemenin tutuksuz sanıklardan Arif Doğan ile ilgili açılan soruşturma ve kovuşturma olup olmadığına ilişkin talebine cevap veren Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Doğan ile ilgili herhangi bir kamu davasının açılmadığını bildirdi.

Mahkemenin TSK Güçlendirme Vakfı ve Mehmetçik Vakfına yazdığı 2005 yılından bu yana sanıklar Durmuş Ali Özoğlu ve Yusuf Erikel tarafından kurumlarına bir yardım yapılıp yapılmadığı şeklindeki yazıya da cevap verildi. TSK Mehmetçik Vakfı'ndan gelen yazıda, Erikel ve Özoğlu tarafından vakfa bağış yapıldığına ilişkin bir kayıt olmadığı belirtildi.

TBMM Genel Sekreterliğinden gelen yazıda ise Erikel'e ait araç kartı konusunda gerekli bilgiler gönderildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da Erikel ve Hacı Ali Hamurcu hakkındaki tahkikat bilgilerinin gönderildiği kaydedildi. Duruşmaya, sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.



AA