Halil ÖZÇOBAN - Uğur USLUBAŞ / AHT

Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde 24 yaşındaki motor ustası Mehmet A., 13 yaşındaki yeğeni M.A.’yı “ilk cinsel deneyimini” yaşaması için hayat kadını olarak tanıdığı Seyhan A.’ya (27) götürdü. İddiaya göre; küçük M.A., amcasının ödediği 30 TL karşılığında Seyhan A.’ya ait evde ilk birlikteliğini yaşadıktan sonra evden ayrıldı. Devriye gezen Ahlak Bürosu ekipleri, evden çıkarken gördükleri amca ve yeğenini durdurdu.

Ekipler Mehmet A. ile Seyhan A.’yı gözaltına aldı. M.A. ilişkiye girdiğini doğrulayınca; Mehmet A. ile transseksüel Seyhan A. hakkında “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamasıyla işlem yapıldı. Adliyeye çıkarılan Seyhan A. tutuklandı, Mehmet A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MAVİ KİMLİK KULLANIYOR
2 yıl önce geçirdiği ameliyatla kadın olduğu ortaya çıkan ve halen mavi kimlik kullandığı öğrenilen Seyhan A., avukatı aracılığıyla tutuklamaya itiraz etti ancak üst mahkeme bu itirazı reddetti. Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Evrim Uzunsoy; transseksüel Seyhan A. ve amca Mehmet A. hakkında TCK’nın 103.maddesi gereğince “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 8-15 yıl arası hapis istemiyle dava açtı. Dava önümüzdeki günlerde Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanacak.