Türk İmar-Sen tarafından İller Bankası Yönetim Kurulu Kararı ile yayınlanan İnsan Kaynakları Yönetmeliğinin Resmi Gazetede yayınlanmaması nedeniyle Anayasa’ya aykırı olduğundan iptali için Danıştay’a dava açılmıştı. Davayı görüşen Danıştay 12. Dairesi verdiği kararla söz konusu yönetmeliğin iptaline hükmetti. Böylece İller Bankası Yönetim Kurulunun çıkardığı ilk yönetmelik iptal edilmiş oldu
 
Danıştay kararında İller Bankasının da bir kamu kurumu olduğu hatırlatılarak “ Bir kamu Kurumu olan İller bankasının kamu tüzel kişiliğini haiz olması, ülke çapında 18 bölge müdürlüğü şeklinde örgütlenmiş olması karşısında, dava konusu yönetmeliğinin Resmi gazetede yayınlanacak olan yönetmelikler hakkında kanun uyarınca resmi gazetede yayınlanması gereken yönetmeliklerden olduğu açıktır” denildi.
 
Kararda İller bankasının da Merkez bankası gibi bir kamu kuruluşu olduğuna dikkat çekilerek “ Nitekim Benzer Statüdeki T.C Merkez Bankası ile ilgili bir davada da Danıştay İdari Kurulu’nun verdiği karar bu yöndedir” denildi.
 
Kararda bu nedenlerden dolayı söz konusu yönetmeliğinin hükümlerinin hukuka uyarlılığının bulunmadığına dikkat çekilerek söz konusu hükümlerin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi.
 
Danıştay kararı ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak “ Kamu kurumlarının yönetmelikleri Resmi Gazetede yayınlanması gerektiğini ve İller Bankasının da bir kamu kurumu olduğuna Danıştay kararı ile bir kez daha dikkat çekilmiştir. Kamu Kuruluşunun niteliklerine uygun bir şekilde mevzuatın düzenlenmesi gerekir. Danıştay’da kazandığımız bu dava bizim haklılığımızı göstermiştir” dedi.