Asıl ismi Rujin Ülker olan Rojin, 2009 yılında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup tanımadığı bir kişinin cep telefonuna cinsel ve tehdit içerikli mesajlar gönderdiğini belirterek şikayetçi oldu. Soruşturma sonunda, Rojin'e mesaj gönderilen telefonun sahibi olduğu tespit edilen Devvas Mumay'a cinsel taciz ve tehdit suçlarından 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Devvas Mumay önceki gün Bakırköy 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen, Rojin'in de katıldığı duruşmada kendini savundu. Pazarcılık yaptığını ve okuma yazma bilmediğini anlatan Devvas Mumay, “Bu tür işlerle alakam olmaz. 3-4 yıl önce telefonumu kaybetmiştim. Hattını iptal ettirmedim. 14-15 yıl önce de bir telefonumu kaybetmiştim. Onun da hattını iptal ettirmedim. Ayrıca 5-6 yıl önce de kimliğimi kaybetmiştim. Kendi aldığım 7-8 hattım var ama mesajların gönderildiği hat benim değil” dedi.

KORUMAYLA DOLAŞIYORUM

Rojin'in avukatı Müçteba Kılıç, Devvas Mumay'ın ifadesine, “14-15 yıl önce cep telefonunu kaybettiğini söylüyor ama o zaman cep telefonu yoktu” diye itiraz etti. Rojin ise söz alarak, “Cinsel içerikli, ölümle tehdit içerikli mesajlar gönderildi. Bu olaylarla bağlantılı olarak konser verdiğim sırada saldırıya maruz kaldım. Silah sıkıldı. Bu nedenle tüm bu olayların bütün olduğunu düşünüyorum. İnternet siteme de bu tür mesajlar gönderiliyordu. Can güvenliğim olmadığı için korumayla dolaşıyorum” dedi.

İMZA ÖRNEKLERİ KARŞILAŞTIRILACAK

Duruşmada Devvas Mumay'a ayakta ve oturarak imza attıran Hakim Mehtap Bozca, bu örneklerin mesajların gönderildiği hattın alındığı sırada sözleşmeye atılan imzalarla karşılaştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Devvay Mumay, imzası gerçekse 7 yıl hapisle cezalandırılacak.



Vatan