Savcı Zekeria Öz'ün talebini değerlendiren İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi, ifade için adliyeye gelmeyen şüphelilerden Yüzbaşı Murat Uslukılıç hakkında yakalama kararı verdi.

İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından internet andıcı soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Yüzbaşı Murat Uslukılıç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, ifadesinin alınması için gönderilen davete uymayarak, adliyeye gelmemişti. Bunun ardından savcılık, Uslukılıç için mahkemeye başvurdu.

Uslukılıç, muvazzaf asker olduğu için hakkındaki yakalama kararı İstanbul Merkez Komutanlığı'na bildirildi. İstanbul Merkez Komutanlığı'nın en kısa sürede Uslukılıç'ı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirmesi gerekiyor. AK Parti hükümetini yıpratmak ve kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu iddia edilen internet siteleri ve Orgeneral Hasan Iğsız'ın talimatıyla hazırlanan "internet andıcı" soruşturması ilerliyor. Soruşturmada adı geçen 13'ü muvazzaf, 5'i emekli asker ve bir sivil memur, 1 ve 2 Ağustos tarihlerinde "şüpheli" sıfatıyla ifade vermeleri için adliyeye çağrılmıştı. Haklarında zorla getirme kararı verilen şüpheliler hakkında gelmemeleri halinde yakalama kararı çıkarılacaktı. Tebligatların gönderilmesinin ardından 10 Ağustos'ta Deniz Yarbay Altunay Şahin, Deniz Binbaşı Cem Şimşek, sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya ve emekli Albay Recai Alkan, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek ifade verdi. Orgeneral Hasan Iğsız ve Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve aynı zamanda Balyoz davası sanığı olan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu'yla birlikte bir kısım şüpheliler ise sağlık raporu almıştı. Iğsız, 'kalp sorunu' gerekçesiyle aldığı raporun süresi dolduktan sonra dün 10 günlük yeni bir sağlık raporu almıştı. Bu nedenle Iğsız için yapılan bir işlemin olmadığı öğrenildi.