Dün üçü muvazzaf asker 4 kişi ifade için İstanbul Adliyesi'ne geldi. Emekli Yarbay Recai A. ise Kocaeli'nde gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi. Sitelerin kurulması talimatını verdiği ileri sürülen Orgeneral Hasan Iğsız ve Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'nun da aralarında bulunduğu 19 şüpheli, geçtiğimiz hafta ifadeye çağrılmıştı. Iğsız ve Çubuklu'yla birlikte bir kısım şüpheliler sağlık raporu alarak mazeret bildirmişti.

AK Parti'yi yıpratmak ve kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu iddia edilen internet siteleri ve Orgeneral Hasan Iğsız'ın talimatıyla hazırlanan 'internet andıcı' soruşturmasında şüphelilerin sorgusu aşamasına geçildi. Soruşturma kapsamında, emekli Yarbay Recai A., Kocaeli'ndeki evinde gözaltına alınarak İstanbul'a götürüldü. Soruşturma kapsamında 3 Ağustos'ta evinde arama yapıldığı öğrenilen Recai A.'nın, evindeki bazı evrak ve dokümanlara da el konulduğu belirtildi. Bu arada, emekli Albay Recai Alkan'ın Atatürkçü Düşünce Derneği Değirmendere şube başkanı olduğu öğrenildi. Şüphelilerden Deniz Yarbay Altunay Şahin, Deniz Binbaşı Cem Şimşek ve sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya ise çağrılmalarından 9 gün sonra İstanbul Adliyesi'ne geldi. Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, şüphelileri 'Ergenekon terör örgütü üyesi olmak' suçundan sorguladı. Şahıslar sorgularının ardından salıverildi.

İnternet siteleri, meçhul subay tarafından Kasım 2009'da gönderilen ihbar mailiyle ortaya çıkmıştı. Ergenekon süreciyle bağlantılı 'internet andıcı' soruşturması kapsamında 30 Ağustos 2010'da emekliye ayrılması beklenen Orgeneral Hasan Iğsız, YAŞ sonrası tümgeneral olan Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu ve Balyoz davası sanığı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu'nun da aralarında bulunduğu 19 şüpheli ifadeye çağrılmıştı. Iğsız ve Çubuklu'yla birlikte bir kısım şüpheliler sağlık raporu alarak bir kısmı da yurtdışında oldukları gerekçesiyle mazeret bildirmişti.






Zaman