Ankara Cumhuriyet Savcısı Adem Can tarafından hazırlanan iddianamede, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturmada, müştekilerin, kişisel bilgi ve telefon numaralarının, rızaları olmadan, fuhuş amaçlı ilan veren bazı internet sitelerinde yayımlanması üzerine, inceleme başlatıldığı belirtildi.

Çocukların da erişebileceği şekilde, şiddet içerikli pornografik video kayıtları ile ''fuhuş amaçlı ilanların'' bulunduğu çok sayıda sitenin, Engin A, Koray A, Mehmet A, Umut Can A. ve Yasemin G. tarafından işletildiğinin belirlendiği kaydedilen iddianamede, bazı kadınların, söz konusu internet sitelerine ilan vererek, fuhuştan para kazandıklarının anlaşıldığı ifade edildi.

İnternet sitelerine fuhuş amaçlı ilan veren Ayşe Ç, soruşturma sırasında alınan ifadesinde, müşterilerini, internet ortamında verdiği ilanlardan bulduğunu, ilanlar karşılığında site sahiplerine ''6-7 bin TL'' para verdiğini belirtti.

Siteye ilan verenlerden Günseli Ü. de aylık 250 TL karşılığında sitede ilanlarının yer aldığını, bu şekilde fuhuştan para kazandığını kaydetti.

İddianamede, sanıklar Engin A, Koray A, Mehmet A, Umut Can A. ve Yasemin G'nin, ''fuhuş yolunu kolaylaştırmak, doğal olmayan yollarla yapılan cinsel ilişkilere ilişkin görüntüleri bulundurmak ve yayınlamak'' gibi bir dizi suçlamadan 14 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilmeleri istendi.

Sanıklar, Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

(AA)