''Atabeyler Grubu''na yönelik açılan ve arasında 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Murat Eren, Yasin Yaman ve İsmail Binici ile sanık avukatları katıldı.

Sanık avukatları, CMK'nın 250. maddesi ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin, mahkemeye gönderdiği ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' soruşturmasına ilişkin iddianame ve eklerinin bulunduğu DVD'deki bilgi ve belgeler ile görülen dava arasında hiçbir bağlantı olmadığını kaydederek, mevcut davada bir an önce karar verilmesini istediler.

Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, dava dosyasının geçirdiği safahat da nazara alınarak, soruşturmanın genişletilmesi yönünde bir talep olmadığı takdirde, esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın iddia makamına gönderilmesini talep etti.

Mahkeme, soruşturmanın genişletilmesine ilişkin bir talep olmadığı takdirde, dosyanın esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için iddia makamına gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.




AA