“İrtica ile Mücadele Eylem Planı” iddialarına ilişkin haklarında dava açılan ve aralarında Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ile Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in de bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına yarın başlanacak. Duruşmada “İrticayla Mücadele Eylem Planı” adlı belgenin altında ıslak imzası bulunduğu öne sürülen ve 2 aydır Hasdal Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Albay Dursun Çiçek, ilk kez hakim karşısına çıkacak. Milliyet gazetesinin haberine göre Çiçek’in avukatları mahkemeye “ıslak imza makinesi” götürmek için hazırlık yapıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesindeki salonda görülmesine başlanacak davanın iddianamesinde, hakkında yakalama kararı bulunan Bedrettin Dalan ve Albay Çiçek’in, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

“İrticayla Mücadele Eylem Planı” adlı belgeyi hazırladığı iddiasıyla 2 aydır Hasdal Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kurmay Albay Dursun Çiçek pazartesi günü ilk kez hakim karşısına çıkacak. Dursun Çiçek’in avukat olan kızı İrem Çiçek, henüz avukatlık stajını tamamlamadığı için mahkemede babasını savunamayacak. Babasının savunmasını hazırlarken yardımcı olduğunu söyleyen İrem Çiçek, mahkemeye “ıslak imza makinesi” götürmek için hazırlık yaptıklarını, makine götüremezlerse bu makinelerin nasıl çalıştığıyla ilgili video görüntülerini mahkemeye sunacaklarını da söyledi. Babası Dursun Çiçek’le en son Cuma günü 4 saatlik bir görüşme yaptığını ve bu sürede duruşmaya ilgili son hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen İrem Çiçek, şunları anlattı:

Güveniyor, morali yüksek
“Öncelikle somut bir neden olmadan özgürlüğünden yoksun kalması hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı ilkesine olan güvencini sarsmış durumda ama yine de umutsuz değil. Türkiye’de hala ayakta kalmış, direnen hak ve hukuk savunucusu yargıç ve savcıların bulunduğuna inanıyor. Babam her zaman moralini hem bizim hem de kendisi için çok iyi tuttu. Cuma günkü görüşmemizde her zamanki gibi güler yüzlüydü. 50 sayfaya yakın yazılı savunmasını yaklaşık 2 hafta öncesinden hazırlamıştı. Savunmasını kendi hazırladıktan sonra bu süre içinde birlikte çalışma olanağı bulduk. Bizim savunmamız oldukça güçlü. Olayın bir düzenleme olduğunu da klasörleri tek tek incelediğimizde gördük. Ayrıntılarda gizli olan ama çok önemli gördüğümüz tespitlerimiz var. Bunlar mahkemede ifade edilecek”



‘Babam içeride spor yapıyor’
İrem Çiçek, babasının cezaevindeki durumu ile ilgili de şu bilgileri verdi:”Babamın sağlığı çok iyi. Spor yapıyor, formu gayet yerinde 6-7 kilo vermiş. Sabahları diğer tutuklu komutanlarla birlikte yürüyüş ve koşu yapıyorlar. Bunun dışında hukuk kitapları okuyarak savunmaya hazırlanıyor.”