İstanbul Barosu Kadın hakları Merkezi konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12.06.2015 tarihinde ilk duruşması görülen Özgecan Aslan Davasında İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezimizi temsilen merkez başkanı Av. Hale Akgün ile Av. Şükran Eroğlu, Av. Sibel Kama katılmıştır.

Kadın Hakları Merkezimizce, toplumda büyük infial uyandıran, kadına karşı en ağır şiddetin uygulandığı insanlık dışı suçun yargılandığı davada, toplumsal cinsiyete dayalı şiddete maruz kalan tüm kadınların yaşam haklarını, tüm insan haklarını savunmak, kadına, çocuğa şiddet uygulayan tüm faillerin hak ettikleri cezalar ile karşı karşıya kalmaları, potansiyel failleri caydırıcı, suçun sanıklarının hukuken hak ettikleri en ağır cezayı almaları için İstanbul Barosu Başkanlığı ve Kadın Hakları Merkezimizce müdahillik talebinde bulunulmuştur.

Ayrıca 50 Baronun kadın Hukuku komisyonlarından oluşan TÜBAKKOM ( Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu) tarafından müdahillik talebinde bulunulan ve basın bildirisi yapılan davada Kadın Hakları Merkezimiz TÜBAKKOM daimi yürütme kurulu üyesi olarak da bulunmuştur. Ancak davada ASPB dışında tüm müdahillik talepleri reddedilmiş, yetki belgeli tüm avukatların vekilliklerinin ise kabulüne karar verilmiştir. Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyelerince yetki belgeleri de sunulmuştur.

Davaya pek çok baro temsilcileri, baroların kadın hakları komisyonları, kadın hakları savunucusu STK’lar da katılmıştır. Tarsus Kadın Platformu, Mersin Kadın Platformu, Adana Kadın Platformu, Ankara Halkevleri Kadın platformu, Üniversiteli Kadın Kolektifi, KESK Kadın Hakları Sekreteri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İlerici Kadınlar, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği vb. Dava 9 Eylül 2015 tarihine ertelenmiştir.

Mahkemece yeni yetki belgelerinin sunumunda hepsinin kabulüne dair de karar alınmış olup, tüm meslektaşlarımız için yetki belgesi başvuruları Mersin Barosu WEB adresinde mevcuttur.

İSTANBUL BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ