Emniyet, İstanbul'daki Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi'ni tam bir üs haline getirecek. Milli Güvenlik Kurulu'nun 2010 yılındaki son toplantısında da Wikileaks belgeleriyle yeniden gündeme gelen siber güvenlik konusu ele alınmıştı.

Bilişim üssü için Vatan Cadde-si'nde SGK'ya ait arazi satın alınacak. 91 milyon liraya mâl olacak üssün arazisi için Maliye Bakanlığı, 12,5 milyon lira ödenek tahsis etti. 20 bin metrekare alana kurulacak bilişim üssü 2012'de tamamlanacak. Bilişim üssünde sanal güven timleri de görev yapacak. Timler, hacker ve interaktif dolandırıcıları yakalayacak. Son teknoloji ile donatılacak merkezde siber ajanlar 24 saat takip yapacak. Üste teknik izleme merkezleri, değerlendirme merkezleri, teknik analiz laboratuvarları ile adli bilişim laboratuvarları yer alacak.

2012'de yeni üssüne kavuşacak İstanbul Emniyeti Bilişim Suçları ile Mücadele Şubesi'ndeki adli bilişim laboratuvarı her türlü suç delilinin incelenmesine imkân sağlayacak. Tahrip edilmiş ya da silinmiş hard disklerin geri dönüşümü burada gerçekleşecek. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 2010 yılında 50 ilde 2 bin 169 bilişim operasyonu gerçekleşti. Bu operasyonlarda 2 bin 587 zanlı yakalandı. 270 bilgisayar ve hard disk, 8 bin 329 CD, DVD, disket, 55 decoder-endcoder ile 242 kredi ve banka kartı ele geçirildi. Operasyonlardan bin 50'sini banka ve kredi kartı dolandırıcılığı, 143'ünü interaktif banka dolandırıcılığı, 894'ünü bilişim sistemlerine girme, sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme ve değiştirme, 55'ini internet aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık ile 26'sını da diğer bilişim suçları oluşturdu.