Bedelli askerlik konusu Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılacak çalışmalar sonucu ortaya çıkarılabilir. Ne çalışmasıdır bu? Türkiye'de ne kadar asker vardır, bedelli olursa bundan kaç kişi faydalanacaktır, bedelli askerler dışında geriye ne kadar asker kalacaktır, bu kalan asker sayısı yeterli midir değil midir bunlar hesaplanır ve ona göre bir karar verilir.

SON SÖZÜ TBMM MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU SÖYLEYECEK

Daha sonra tüm bu çalışmalar bizim komisyonumuza yani TBMM Milli Savunma Komisyonuna getirilir. Meclis Savunma Komisyonu her kararı oy birliği ile alır, muhtemel bir bedelli askerlik konusunu da oy birliği ile karara bağlar.

"BEDELLİ ASKERLİK KARARI ÇIKAR AMA…"

Benim şahsi görüşüm Türkiye'de zaten yurtdışında belli süre çalışan vatandaşlarımıza yönelik bedelli askerlik uygulaması var. Diğer yandan 35 yaşına kadar askerlik yapmamış, kaçmış veya çalışmadan yurtdışına gidip gelmiş vatandaşlar da var. Tüm bunların adaletli şekilde hesaplanmasından yanayım.

Şahsi fikrime göre böyle bir konu Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında bir takım çalışmalara tabi tutularak gündeme gelecektir, bence çıkar diye tahmin ediyorum. Çıkar ama ne zaman yürürlüğe girer orasını bilemem. Hemen olacak kanısında da değilim.