Diyarbakır’da kullandığı araçta piyasa değeri 500 bin TL olan 90 kilo uyuşturucuyla yakalanan Ağır Ceza Hâkimi H. S. ile 3 kişi hakkında, 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İddianameye göre, Hâkim S.’nun üzerinden çıkan 14 bin 100 TL, uyuşturucuyu götürmesi karşılığında anlaştığı paranın peşin aldığı bölümüydü. Şüpheliler, telefon görüşmelerinde sevkıyat için “balık” şifresini kullandı. Savcı, terör bölgesinde bir hâkimin maddi menfaat temini olmadan yalnız başına dolaşmasının hayatın olağan akışına ters olduğunu vurguladı.

Gazete Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre iddianamede, S.’nun vites kolunun yanına koyduğu hâkim kimliğini çıkarıp göstermesinin yol kontrollerinden rahat geçmesini sağladığı da belirtildi. İfadelerinde suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerden Hâkim S. ile birlikte yakalandığı aracın sahibi Rauf K.’un birbirlerini suçladığı, iddianamede yer aldı.

KANINDA UYUŞTURUCUYA RASTLANDI
Şüpheli Rauf K.’un Mart 2017’de verdiği ek ifadesinde uyuşturucunun kendisine ait olduğunu itiraf ettiği ve 90 kilo esrarı yerde bulduğunu öne sürüp S. ile ilgisinin olmadığını söylediği belirtildi. Uyuşturucunun piyasa değerinin 500 bin TL olduğu kaydedilen iddianamede, S.’nun ifadesinde sigaraya dahi karşı olduğunu beyan etmesine rağmen kanında uyuşturucuya rastlandığı ifade edildi.