Osman BEKLEYEN

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde eski PKK hükümlüsü Seferi Yılmaz’a ait umut Kitapevi’nin bombalanması olayı ile ilgili uyuşmazlık mahkemesi tarafından gönderilen dava dosyası Van 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesince incelendi. Mahkeme bugün toplanarak tensip tutanağı hazırlayıp oybirliğiyle Şemdinli davası sanıkları astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş hakkında tutuklama kararı aldı.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde, 9 Kasım 2005’te meydana gelen patlamayla ilgili Van 3’üncü Ağır Mahkemesi’nde, 19 Haziran 2006 tarihinde görülen davada, sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş hakkında, ’Adam öldürmek, çete kurmak ve adam öldürmeye teşebbüs’ suçlarından 39 yıl 5 ay 10’ar gün hapis cezası verilmişti. 

Karar doğrultusunda Muğla İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Ali Kaya ve Sakarya'da oturan Veysel Ateş polis tarafından gözaltına alındı. Astsubay Özcan İldeniz de Aydın Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şehir merkezinde yakalandı. İldeniz, Van'a gönderilmek üzere askeri yetkililere teslim edildi. 

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005'te meydana gelen patlmayla ilgili olarak gözaltına alınan sanıklardan Ali Kaya için "Tanırım, iyi çocuktur" demesi tartışma yaratmıştı. (DHA)