İzmir'deki Gezi Parkı odaklı eylemlerde, Gündoğdu Meydanı'nda kurdukları çadırları kaldırmak isteyen polislere mukavemette bulundukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 24 tutuksuz kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

İzmir 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 1 ile 4,5 yıl arasında hapis cezası istenen sanıklar katılmazken, avukatları Dinçer Çalım, Şule Arslan Hızal ve Hatice Aslan Atabay hazır bulundu.

Hakim, duruşmalara gelmeyen Cihan K, Sercan Ü. ve Dilek K. hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmederek duruşmayı eyül ayına erteledi.

Avukat Atabay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kararı eleştirerek, adalet istemek için sokağa çıkan yüzlerce yurttaş hakkında dava açıldığını, bu davaların çok hızlı bir şekilde ilerlediğini ve bütün yargılama tedbirlerine başvurduğunu, cezalar verildiğini savundu.
20 Haziran 2013 tarihinde, İzmir'deki Gezi Parkı eylemlerinde çadırları kaldıran polise karşı geldiği iddiasıyla suça sürüklenen çocuklar M.A.T, B.S, C.A.U, Z.M.K. ve M.E. hakkında çocuk mahkemesinde, yaşları büyük 24 sanık hakkında ise asliye ceza mahkemesinde dava açılmıştı.

Çocuk mahkemesinde görülen dava geçen aralık ayında sonuçlanmış, Hakim Cahit Kargılı, "suça sürüklenen çocuklar"ın "polise mukavemet" suçunu işlediklerine dair somut delil bulunmadığından beraatlerine, "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmaktan ise 3 ay 10'ar gün hapis cezasına hükmetmiş, 4 sanığın cezasının hükmünün açıklanmasını geri bırakırken, C.A.U. hakkında başka bir davadan böyle bir karar olduğu için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar vermişti. (Radikal)