İzmir’de bankacı Esra Yaşar, üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla ve ‘Azra’ takma adlı travesti Mustafa Has’ı öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan Hamdi Ayri’nin cezası belli oldu. Ayri’ye verilen işlediği cinayetler nedeniyle 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, silahla yağma suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah kullanmaktan 3 yıl hapis ve 2 bin lira adli para cezası Yargıtay 1′inci Ceza Dairesi tarafından onandı.

BİRER GÜN ARAYLA 3 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Bodrum’da garsonluk yapan 31 yaşındaki Hamdi Ayri’nin ilk kurbanı 24 Nisan 2010 tarihinde bankada çalışan 27 yaşındaki Esra Yaşar, birer gün arayla ikinci kurbanı İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ayşe Selen Ayla ve son kurbanı da ‘Azra’ takma adlı travesti 30 yaşındaki Mustafa Has oldu. Bodrum’da kaldığı pansiyonda, ölenlere ait eşya ve cinayetleri işlediği silahla yakalanan Hamdi Ayri poliste ve çıktığı ilk duruşmada susma hakkını kullanıp ifade vermedi ve tutuklandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Hamdi Ayri hakkında, cinayet suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, ‘yağma’dan 45 yıl ve ruhsatsız silah bulundurmaktan da 3 yıl hapis cezası istemiyle 7′inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

ÖLÜNCEYE KADAR CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK

Hamdi Ayri’ye Baro’nun görevlendirdiği ilk iki avukat davadan çekildi. Baro son olarak avukat Mert Çelik Demir’i görevlendirdi.

İzmir 7′inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2013 yılında yapılan son duruşmada, mahkeme Hamdi Ayri’yi üç kişiyi öldürmekten ‘Üç kez ağırlaştırılmış ömür boyu’ üç kişiyi ‘Yağma’ suçundan 45 yıl ve ruhsatsız silah bulundurmaktan da 3 yıl, toplam 48 yıl hapis ile 2 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Dosya, sanık Hamdi Ayri’nin avukatı Mert Çelik Demir, tarafından temyiz edildi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1′inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı düzelterek onadı. Ceza Dairesi onama kararını yerel mahkemeye gönderdi. Ayri bu cezaya göre ölünceye kadar cezaevinde kalacak.