Antalya’nın Manavgat ilçesinde 8 Nisan 2013 tarihinde işyerlerine gitmek üzere Antalya Caddesi’nde servis bekleyen Şule Seçil Tengir (37) ile arkadaşı Hürrem Babaoğlan'ı (33) pompalı tüfekle öldüren Mutlu Polat, 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Mutlu Polat, Vekili Avukat Nurettin Uğur, müşteki yakınları Ömer Tengir, Atalay Cemil Tengir, Muzaffer Cemil Babaoğlan, Kutluay Elçin Dizdar, Selma Babaoğlan, Mamık Mehmet Babaoğlan ile öldürülen Seçil Şule Tengir ve Hürrem Babaoğlan’ın vekilleri Avukat Aliye Coşar ile Avukat Leyla İldir hazır bulundu.

Mahkeme başkanının söz verdiği sanık Avukatı Nurettin Bulut, müvekkilinin Seçil Şule Tengir ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisine hakaretler yağdırması üzerine olay yerine geldiğini, Tengir'in hakaretlere devam etmesi, Hürrem Babaoğlan'nın da hakaretlerde bulunması üzerine öldürme kastı bulunmamasına rağmen şuurunu yitirerek haksız tahrik altında eylemi gerçekleştirdiğini belirterek, müvekkili Mutlu Polat’ın tahliyesini istedi.

Müşteki avukatları Leyla İldir ve Aliye Coşar ise, müdafaa avukatının savunmasını kabul etmediklerini, olaydan önce uzun süre Seçil Şule Tengir'in tehdit altında kaldığını, çocuğu ile tehdit edildiğini, koruma kararı altındayken öldürüldüğünü, sanığın bütün bunlar göz önüne alınarak cezalandırılmasını talep ettiler.

"ÇOK PİŞMANIM"
Mahkeme başkanının son sözünü sorduğu sanık Mutlu Polat ise, "Keşke olmasaydı. Çok pişmanım. Vicdan azabı çekiyorum. Takdir yüce mahkemenindir" diye konuştu.
Mahkeme heyetinin karar için duruşmaya 5 dakika ara vermesinin ardından sanık ve müştekilerin avukat ve yakınları yeniden salona davet edilerek, mahkeme başkanı tarafından karar okundu. Mahkeme, sanığın TCY’nin 81. maddesi gereğince ayrı ayrı müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, herhangi bir indirim uygulanmamasına karar verdi.

Mahkemenin kararına müştekilerin yakınları büyük tepki gösterirken, Hürrem Babaoğlan’ın ablası baygınlık geçirdi. Aynı zamanda öldürülen Seçil Şule Tengir'in çocukluk arkadaşı olan müşteki Avukatı Leyla İldir, iki masum insanın hunharca katledilmesinin karar duruşmasının yapıldığını belirterek, "Mahkeme sanığa her iki cinayet için ayrı ayrı müebbet verdi. Maalesef verilen cezanın kadın cinayetlerinin önlenmesi açısından yeterli olmadığına inanıyorum. Yargıtay boyutunda davamıza devam edeceğiz. Yargılamanın en başından beri biz bagajında ateşlemeye hazır bir şekilde pompalı tüfekle olay yerine gelmesini tasarlayarak mümkün olduğunu söylüyoruz. Tasarlayarak bu cinayet işlenmiştir diyoruz. Ama mahkememiz aksi kanaatte oldular" diye konuştu.

Öldürülen Seçil Şule Tengir’in babası Ömer Tengir ise, Manavgat Adliyesi'nde adaletin katledildiğini savunarak, "2 tane masum can. 2 ağırlaştırılmış müebbet verilmesi gerekirken müebbet cezası çıktı. Buna kesinlikle itiraz ediyoruz. Herkes pompalı tüfekle gelsin gitsin öldürsün. Ondan sonra da tasarlayarak değil de, ben görüşmeye gittim de, bana küfretti de öldürdüm, böyle bir şey yok. Zaten kadın cinayetlerini özendiren de bu. Türkiye'deki bu sistem kadın cinayetlerini özendiriyor. Bugün bir bayan bir erkeği reddettiği zaman pompalıyı alıyor gidiyor. Ondan sonra da hakim diyor ki; efendim ben bunu görüşmeye gitti de, küfretti de, o zaman ben de kalem almayım da, sizinle gazeteciyle görüşmeye giderken pompalı tüfekle gideyim. Ve benim istediğim haberi yazmadığınız için ben sizi öldüreyim. Kısacası bunun haricinde diyeceğim bir şey yok. Manavgat Adliyesi'nde adalet katledilmiştir. Kesinlikle buna itiraz ediyorum. Sonuna kadar da itirazım sürecek. Devlet iki tane yetişmiş canımızı koruyamamıştır. Hakkımı kanuni yollardan arayacağım" dedi.