Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'un, 172 üniversitenin rektörüne üniversitelerinde "Ombudsmanlık Öğrenci Toplulukları" kurulması için mektup gönderdiği bildirildi.

Kamu Denetçiliği Kurumundan (KDK) yapılan yazılı açıklamada, kurumun kamuoyunda bilinirliğinin artırılması kapsamında, illerde çeşitli faaliyetlerin sürdürüldüğü ifade edildi.

Kamu Başdenetçisi Malkoç'un, üniversitelerle güçlü işbirliğin tesisi amacıyla 172 rektöre, üniversitelerinde "Ombudsmanlık Öğrenci Toplulukları" oluşturulması için mektup gönderdiği belirtildi.

Söz konusu mektupta, dünyada yaklaşık 130 ülkede etkin olarak kullanılan ve Türkiye'de son beş yıldır anayasal bir kurum olarak hizmet veren KDK'nın, kuruluş ilkeleri ve sorunları çözmedeki usulü itibarıyla vatandaşların ve idarelerin ellerini rahatlatan bir mekanizma olduğu ve böyle önemli bir mekanizmanın tanıtılması gerektiği kaydedildi.

Malkoç'un mektupta, gençlerin ortaya koyduğu ilkeler ve sorun çözme metotlarını içselleştirebilmeleri ve eğitimden sonra iş hayatında, toplum hayatında uygulayabilmeleri bakımından ombudsmanlık kurumunu öğrenmeleri ve çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla üniversitelere "Ombudsmanlık Öğrenci Toplulukları" oluşturulması yönünde öneride bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, Kamu Başdenetçisi Malkoç'un hukuk fakülteleri dekanlarıyla bu topluluğun kurulmasına ilişkin görüşmeler gerçekleştirdiği aktarılarak, mektup üzerine birçok rektörün, üniversitelerinde Ombudsmanlık Öğrenci Topluluğu kurulduğu bilgisini kuruma ilettiği kaydedildi.(AA)