Diğer taraftan şu an çeşitli sosyal medya platformlarında (twitter, facebook vb..) ve memur forumlarında  bu yaş sınırının tamamen kaldırılması için yoğun bir mücadele yürütülüyor çünkü yaş sınırı kalkmadan kimsenin yüreğine su serpilmeyecek.

Yaşı nedeniyle Hakimlik, Savcılık, Kaymakamlık ve diğer kamu sınavlarına giremeyen vatandaşlar bu konuda siyasetçilerden ve basın mensuplarından destek istiyorlar, sorunun gündeme getirilmesini arzu ediyorlar. Bilindiği gibi yıllarca kpss soruları çalındı ve hak etmeyen insanlar kamu’da çalışmaya hak kazandı fakat binlerce insanın hakkı yendi ve yıllar geçti. Şimdi bu insanlar yaş sınırı nedeniyle sınava bile giremiyorlar.

İlanlarda 01.01.2018 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak ibareri yazıyor, (01.01.1984 ve sonrası doğanlar). 
Bir çok yazılan twit’de yaşam boyu fırsat eşitliği ilkesi nedeniyle Fransa’da devlet kurumların yapmış olduğu sınavlarda hiçbir yaş sınırının olmadığı vurgulanıyor ve ilgili Bakanlıklara email gönderiliyor dikkate alınsın ve bu sorun için kalıcı çözüm bulunsun diye.

Hatırlatmak gerekirse geçmiş yıllarda yaş sınırın 35’e çekilmesi konusunda twitter üzerinden gönderilen mesajlara ilk cevap veren Maliye Bakanı Sn.Mehmet Şimşek olmuştu ve kısa bir süre sonra Maliye Bakanlığı sınavlarında yaş sınırını 35’e çıkardığını twitter üzerinden duyurmuştu.

Yaş sınırı mağduru olanlar bu sınırının tamamen kaldırılmasıyla liyakatli, özel sektörde tecrübe kazanmış ama devletine hizmet isteyen donanımlı insanların önünü açacağı düşüncesinde. 

Gelişmiş ülkelerde zaten böyle bir yaş sınırı yok, kişi istediği yaşta sınava girebiliyor ve kazanırsa takdir bile ediliyor çünkü tecrübelerinden faydalanılmış oluyor.  Bir grup insan özel sektörde çalışan, birden çok yabancı dil bilen, ülkesini seven ve hizmet etmeye hazır çok insan var, diğer taraftan yıllarca kpss sınavına hazırlanmış ve istediği kuruma 5-6 yıl sonra yerleşebilmiş, diğer bir grup insan da hiç kpss sınavına girememiş çeşitli sorunlar nedeniyle. Herkesin bir hikayesi ve geçerli nedeni var.

Avrupa Birliğine aday olan ve modern Türkiye olma yoluna girmiş bir ülke’de için bu tip engeller olmamalı ve yetkililer tamamen yaş sınırı kaldırarak madur olan vatandaşların önünü açması gerekiyor. İsteyen istediği yaşta sınava girebilmeli ve başarılı olanlar arasında mülakatta ilgili kurumun yetkilileri değerlendirmeli ve ona göre takdir etmeli.

Yaşına rağmen azimli, liyakat sahibi ve söz konusu sınavlarda tüm rakipleriyle yarışarak başarı gösterdiyse bu insan ödüllendirilmeli. Çözümsüzlük değil çözüm getirilmeli. (Aykut Yavuz / Hukuk Öğrencisi)