İSTANBUL - Görüntülerin izlenmesinin ardından avukat Rezan Epözdemir, cinayetin iddia edildiği gibi tutuklu sanık Cem Garipoğlu tarafından tek başına işlenemeyeceği, tutuksuz sanık Mehmet Nida Garipoğlu'nun da cinayete iştirak ettiği iddiasını yeniledi.

Münevver Karabulut cinayet davasının görüldüğü Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in talebi üzerine 16 Temmuz günü verdiği ara kararında olay yeri inceleme CD'lerinin izlenmesine karar vermişti. Mahkeme polis tarafından kaydedilen olay yeri inceleme CD'lerinin izlenmesi için bugün ara celse düzenledi. Saat 14.00'da başlayan CD inceleme celsesine tutuklu sanık Cem Garipoğlu ve 6 tutuksuz sanık katılmadı. Celsede taraf avukatları hazır bulundu.

BAŞKAN YÜZÜNÜ ÇEVİRDİ
Münevver Karabulut'un cesedinin Etiler'de atıldığı çöp konteynırının çekici ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Tesisleri'nin bahçesine götürülerek açıldığı ve olay yeri inceleme polisleri tarafından ön incelemesinin yapıldığı görüntülerinin yer aldığı yaklaşık 50 dakika süren R.211 nolu CD'nin izlenmesine 14:05'te başlandı. Saat 14. 50'de izlenmeye başlanan ikinci CD R.13'de ise cinayetin işlendiği 73 numaralı, Şelale Villası'nın kapısından başlayarak yapılan delil araştırma görüntüleri yer aldı. Kanlı görüntüler sırada mahkeme başkanı, yüzünü çevirdi.

TEMİZLİK İÇİN HUMMALI BİR ÇALIŞMA YAPILMIŞ
Yaklaşık 2 saat süren iki CD'nin izlenmesinin ardından Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir, söz aldı. Ceset üzerinde yapılan incelemeler sırasında polis tarafından gereken özenin gösterilmediğini ileri süren Epözdemir, “İnceleme sırasında gereken hassasiyet gösterilmemiştir. Bu nedenle gerek maktulenin cesedi üzerinde ve gerekse kıyafetleri üzerinde bulunan bir çok biyolojik delillerin elde edilememesi nedeniyle yeteri kadar delil toplanamamıştır” dedi.

Tutuksuz sanık Tülay Makbule Garipoğlu ve başkalarının cinayetin işlenmesinin ardından delillerin yok edilmesi için hummalı bir çalışma yapıldığının CD görüntülerinde açıkça görüldüğünü söyleyen Epözdemir, “Makbule Garipoğlu ve başkalarının temizlik işine yardım ettikleri ve delilleri yok ettikleri açıkça görülmektedir” diye konuştu.

BABA CİNAYETE İŞTİRAK ETTİ
Tutuksuz sanık Mehmet Nida Garipoğlu'nun cinayete iştirak ettiği iddiasını yineleyen Epözdemir, “Kafanın kesilmesi çok muntazam bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Bu da bu cinayetin bir kişi tarafından gerçekleştirilemeyeceğinin en büyük delilidir. Baba Garipoğlu'nun elbiselerindeki kan bulaşıklarının silme ile olmayıp sıçrama ve dokunma ile oluştuğu açık olduğundan ve maktulenin cesedinin olay tarihinde 48 kilo olduğu söylenen sanık Cem Garipoğlu tarafından tek başına muntazam bir şekilde kesilip bu bavula yerleştirilmesi ve atılması mümkün değildir” diyerek beyan ettiği hususların mahkeme tarafından dikkate alınmasını istedi. (dha)