Emniyet Genel Müdürlüğü ve Balıkesir Polisi'nin, 3 yıl süren takibin ardından 15 gün önce, Sedat Peker ve ağabeyi Vedat Peker'in adamlarına yönelik olarak düzenlediği ve "Kara kutu" adını verdiği operasyon, futbol camiasına da sıçradı. Operasyonun ardından Ayvalık Cumhuriyet Savcısının talebiyle, futbol camiasından 4 önemli isimle bir işadamının şüpheli sıfatıyla ifadeleri alındı. 

Bulundukları illerde talimatla ifade veren Sivasspor'un eski teknik direktörü Bülent Uygun, Çaykur Rizespor Kulübü'nün Eski Başkanı Abdulkadir Çakır ve Eski Asbaşkanı Ahmet Yılmaz Zehiroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Eski Yöneticilerinden Tahir Kıran ve iş adamı Mehmet Metin Salman'nın, suç örgütüne maddi destek sağlamakla suçlandıkları belirtildi. Gözaltına alınan 27 kişiden 7'sinin tutuklandığı ilk operasyonunda yakalanamayan Vedat Peker ise halen aranıyor. Bu arada suç örgütü üyelerinin Bank Asya 1. Lig'de şike iddialarına karıştıkları ileri sürüldü. 

KOD ADI 'KARA KUTU'

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri'nin, 3 yıl süren takibin ardından ortaklaşa düzenlediği ve "Kara Kutu" adını verdiği Ayvalık merkezli operasyonda, 8 ilde 27 kişiyi gözaltına almış, aralarında 2'si müdür 3 kamu görevlisinin bulunduğu 7 zanlı tutuklanmıştı. Sedat Peker'in ağabeyi Vedat Peker'in de aralarında bulunduğu 3 kişi ise hala aranıyor. 

www.sabah.com.tr