Avcılar'da bir polisin yaralanması ile İstinye Karakolu'na bombalı saldırı eylemlerine katıldığı iddia edilen Servet Göçmen ile ilgili soruşturma tamamlandı. 8 sayfalık iddianamede 10'u polis 12 mağdur ve müşteki yer aldı. İddianameye polislerin açık isimleri yazılmazken bunun yerine sicil numaraları veya 'İstinye 1' ve 'İstinye 2' kod adlar yazıldı.

Şüpheli Servet Göçmen'in terör örgütü DHKP-C'nin üyesi olduğu belirtilen iddianamede, Göçmen'in kendisi gibi örgüt üyesi olan Erdal Dalgıç ile birlikte 12 Haziran 2012'de Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü İstinye Şehit Muhsin Bodur Polis Merkezi'ne silah ve bomba ile saldırdıkları anlatıldı. Saldırı anında Erdal Dalgıç'ın yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede öldüğü hatırlatılan iddianamede Göçmen'in ise olay sonrası kaçtığı ifade edildi.

Şüpheli Servet Göçmen, güvenlik güçleri tarafından arandığı sırada 15 Haziran 2012'de Avcılar Reşitpaşa Mahallesi'nde özel aracına binen polis memuru Muhammet Sabri Yiğit'e 13 el ateş ederek yaraladığı ve olay yerinden geçen Kerem Aksoy'un da mermilerin hedefi olduğu kaydedildi. Göçmen'in 28 Haziran 2012'de ise Sarıyer Ferahevler'de Dedeman Lisesi otobüs durağında kendisine kimlik soran bir polise sahte kimlik gösterdiği belirtildi.

Polisin şüphelenmesi üzerine Servet Göçmen'in kaçmaya başladığı ve polise ateş ettiği anlatılan iddianamede, daha sonra yakalanan Göçmen'in üzerinde silah olduğu ve yeni bir eylem hazırlığında olduğu kaydedildi.

Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Göçmen'in 11 kez kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan da 209 yıldan 330 yıla kadar hapsi talep edildi. Tehlikeli madde bulundurmak, mala zarar vermek, kasten adam yaralamak, güvenlik güçlerine direnmek, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından da 68 yıla kadar hapsi istenen şüphelinin toplamda bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 226 yıldan 398 yıla kadar hapsi talep edildi. (CİHAN)