Alınan bilgiye göre, 11 Ocakta, katip Derya Boğa'yı (33), Toros Mahallesi 3. Sokak'taki evinin önünde ikisi kalbinden olmak üzere 6 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla aranan ve dün akşam polis tarafından yakalanlarak zanlı Deniz Çulhaoğulları, sorgusu tamamlandıktan sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Adli Tıp Kurumu'nda sağlık raporu, Adana Numune Hastanesinde de kan örneği alındıktan sonra adliyeye getirilen zanlı, burada bazı kişilerce yuhalandı.

Zanlı, sorgulamasında, ''karşılıksız aşk'' iddialarının doğru olmadığını, Derya Boğa ile evlenme planları yaptıklarını, eşya almaya başladıklarını öne sürdü.

Çeşitli zamanlarda, Boğa'nın kendisine ayrılmak istediğini söylediğini, sonra yine arkadaşlığı sürdürdüğünü anlatan Çulhaoğulları, olaydan 5 gün önce izin alarak cezaevinden çıktığını, cinayet günü de teslim olması gerekirken bir anlık öfkeyle olayın yaşandığını belirtti.

Olay günü Derya Boğa ile birlikte olduğunu ifade eden Çulhaoğulları'nın, şöyle konuştuğu öne sürüldü:

''Eşimi ve kayınpederimi yaralamak suçundan hüküm giymiştim. Tahliyeme 71 günüm kalmıştı. Serbest kalınca Derya ile evlenecektik. Ancak, o gün bana 'sen eşini vurdun. Acaba ailem bir şey der mi' gibi cümleler kurmaya başladı, ayrılacağını söyledi. Yaklaşık 9 ay beraberdik, tatilde birlikte olduk, birden niye böyle söylediğini anlayamadım. Onunla konuşmak için evlerinin önünde bekledim. Burada 'neden böyle yapıyorsun' diye sorarken, beni terslemeye başladı.

Olay yerine gitmeden önce bir seyyar satıcıdan aldığım bıçakla yaraladım. Her şeyi göze almıştım. Gazetelerdeki karşılıksız aşk iddiaları da yalan. 9 ay boyunca karşılık vermeyen bir insan telefonla saatlerce konuşur mu? Kendisinin ve evinin telefon kayıtlarına bakıldığında görüşmelerimiz ortaya çıkar. Üstelik platonik aşktı da bende niye ev adresi veya telefon numaraları var?''

Zanlı, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

AA