Siirt'in Kurtalan ilçesinde PKK 'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan 5'i tutuklu 27 sanığın yargılanmasına devam edildi.

 Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan Abdullah Çetin, Ünal Bozyiğit, Ahmet Keklik, Necmettin Özdemir, Abdulgafur Kubilay ile avukatları hazır bulundu.

 Sanık Çetin, yaptığı savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, "Muhabir olduğum için haber amaçlı etkinliklere katıldım. Hazırlanan iddianamede yer alan delillerin hepsi haber amaçlıdır. Bu nedenle tahliyemi talep ediyorum" dedi.

 Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin açıklamalarının ardından mahkeme heyeti kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.

 Aranın ardından mahkeme heyeti, sanıklardan Çetin, Bozyiğit, Keklik ve Özdemir'in tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine, Kubilay'ın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İddianamede sanıklar hakkında, TCK'nın "terör örgütüne üye olmak", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme" suçlarından 5 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

 Tahliye kararının ardından sanık yakınları Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi önünde serbest bırakılan Çetin, Bozyiğit, Keklik ve Özdemir'i karşıladı.