Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanık Bülent Kocaman, sanığın babası Ali Ekber Kocaman ve kardeşi Barış Kocaman ile Sevgi Taşkın'ın annesi Nuriye B, katıldı.

Şahit olarak dinlenen sanığın babası ve kardeşi, Sevgi Taşkın'ın aşırı alkol kullandığını, geçimsiz biri olduğunu ve zaman zaman kesici aletlerle kendisine zarar verdiğini ileri sürdüler.

Mahkeme, Sevgi Taşkın'ın küçük kızının bakıcılığını yapan kadının eşi İbrahim Ç'nin de bilgisine başvurdu. İbrahim Ç, ifadesinde, şunları söyledi:

''Eşim, Sevgi'nin çocuğuna bakıyordu. O gün çocuğunun doğum günü vardı. Doğum gününe gelmedi. Ertesi gün Sevgi'nin cep telefonundan eşime, (Bülent'ten ayrıldım. Erdek'teyim. 15 gün sonra dönüp Sanem'i alıp Balıkesir'e ailemin yanına gideceğim) şeklinde mesaj geldi. Daha sonra Bülent'in işlettiği restorana gittiğimde çocuğun ihtiyaçlarının olduğunu söyledim. Bülent bana, (Biraz bekle, çıkıp gelir) dedi. Sevgi, alkol alırdı ama hiç saldırgan bir halini görmedim.''

Sevgi Taşkın'ın annesi Nuriye B. ise sanığın suçu tek başına değil, yakınlarının da yardımıyla işlediğini ileri sürerek, sanık ile birlikte yakınlarının da cezalandırılmasını istedi.

Dava hakkında mütalaasını veren savcı, Bülent Kocaman'ın, ''kasten adam öldürmek'' suçundan TCK'nın 81. maddesine göre müebbet hapis cezasına çarptırılması yönündeki talebini yineledi.

Sanık ve müdahil avukatlarına, son savunma için süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde Temmuz 2010 tarihinde bir çöp konteynerinde 2 bacak bulunmuş, kesik bacakların 3 çocuk annesi 25 yaşındaki Sevgi Taşkın'a ait olduğu belirlenmiş, gözaltına alınan genç kadının arkadaşı müzikhol sahibi 31 yaşındaki Bülent Kocaman, cinayeti işlediğini itiraf etmişti.
(ahaber)