Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Anayasa referandumu sırasında oy kullanamayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sabah saat 10.30'da Bağlarbaşı'ndaki Üsküdar Adliyesi'ne gelen Adem Çevik, şikayet dilekçesini vermeden önce basın mensuplarına açıklama yaptı. Dünyada ilk kez bir parti liderinin istediği oyu kullanamadığını ifade eden Çevik, "Türkiye'de Kemal Kılıçdaroğlu diye biri yok görünüyor. Ankara Çukurambar Mahalle Muhtarlığı'ndan arkadaşlarımız burada da kaydının bulunmadığını tespit etti. Kendisinin 'Kağıttepe' olarak bildiği Kağıthane'de de kaydının olmadığı hem İçişleri Bakanlığı hem de mahalle muhtarı tarafından açıklandı" şeklinde konuştu.

Adem Çevik, savcılığa sunduğu dilekçesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 68. Maddesine göre yanlış adres beyanında bulunanlar hakkındaki idari para cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Çevik dilekçesinde ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamadığı için de cezalandırılması gerektiğini kaydetti. Çevik, dilekçesinde tanık olarak ise, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı, Kağıthane Merkez Mahallesi Muhtarı Süleyman Bölük, Kağıthane Gürsel Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Boyraz ve Kılıçdaroğlu'nun Kağıthane Gürsel Mahallesi'ndeki komşusu Emine Aslan'ı gösterdi.
Açıklamadan sonra "darbecilerin yargılanmasını isteyen" pankart da açan Adem Çevik, dilekçesini Müracaat Savcılığı'na verdi.



Haber Türk