YÖK Başkanı Özcan’ın, katsayı farkı kararını onaylayan Danıştay 8’inci Dairesi Başkan ve üyelerine kol saati göndermesi, Başbakanlık Etik Kuruluna şikayet edildi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın, üniversiteye girişte meslek liselilere uygulanan katsayı farkı kararını onaylayan Danıştay 8’inci Dairesi Başkan ve üyelerine kol saati göndermesi, Başbakanlık Etik Kuruluna şikayet edildi.

MHP Kütahya milletvekili Alim Işık ve CHP Bartın milletvekili Rıza Yalçınkaya tarafından TBMM Başkanlığına verilen iki ayrı önergede, YÖK Başkanının Danıştay üyelerine kol saati hediye etmesi ‘’Skandal’’ olarak nitelendi ve Özcan hakkında, Etik Kurulun inceleme yapması istendi. MHP’li Işık önergesinde, ‘’ Konu, Etik Kurul tarafından araştırılarak YÖK Başkanı Özcan hakkında yasal işlem yapılacak mıdır ?’’ diye sordu.

CHP’li Yalçınkaya da Başbakan Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde, ‘’YÖK Başkanının bu davranışı etik midir? Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkelerine ilişkin yönetmelik uyarınca YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan hakkında inceleme başlatılacak mıdır?’’ sorusunu yöneltti.

İADE ETTİLER

Üniversiteye girişte katsayı farkını onaylayan Danıştay 8’inci Daire Başkanı Ayla Akkıvılcım ve 6 üyeye, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan tarafından 14 Mayıs 2010 günü, özel yapım kol saati hediye edilmişti. Başkan Akkıvılcım ile üyeler, Sinan Tunca, Tacettin Şimşek, Yeniay Kaya, Ali Öğüş, Sıddık Yıldız ve Atıl Üzelgün bu saatleri ‘’Etik değil” diyerek Özcan’a iade etmişlerdi.

YÖK Başkanı Özcan ise ‘’Küçük bir şey. Bir dostluk eli uzattık, ama rüşvet sayarak geri çevirdiler. Oysa bu bir kadına bir çiçek vermek gibi bir şey” savunmasını yapmıştı.(Gazeteport)